Şaşkın Gaspçılar Güvenlik Kamerasında

Antalya ' da markette giren iki kişi, çalışanını bıçak tehdidi ile etkisiz hale getirip para, içki ve sigaraları aldı. Marketin güvenlik kamerasını fark eden zanlılar, güvenlik kamerası kayıtlarının bulunduğu bilgisayar kasası yerine, barkot kasasını aldı. Kendilerinin kayıtlarının olmadığını düşünen iki zanlı, kamera kayıtları sayesinde Antalya Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından piknik yaparken yakalandı.
Hırsızlık Zanlısı Güvenlik Kamerası Emniyet Müdürlüğü Market Soygunu 


Edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz cumartesi gecesi Muratpaşa ilçesi Fener Mahallesi Bülent Ecevit Bulvarı'ndaki bir markete giren iki kişi market çalışanı Candan Gençkal ' dan para istedi. Çalışan Gençkal ' ın para vermemesine kızan iki zanlı, cebinden çıkardığı bıçak ile tehditler savurdu. Çalışanı bıçak zoru ile yere yatıran iki zanlı, kasadan yaklaşık 900 TL para aldı. Gençkal ' ın üzerinde para da arayan iki zanlı daha sonra içki ve sigaraları aldı.

Marketteki kameraları fark eden gaspçılar, görüntülendiklerini anlayınca kayıt edildiğini düşündükleri bilgisayar kasasına yöneldi. Kasanın kablolarını bıçakla kesen iki zanlı, görüntü kayıtlarının bulunduğunu zannettikleri POS cihazının bağlı bulunduğu kasayı yanlarında götürdü. Gasp ve dehşet anları ise saniye saniye güvenlik kameralarına yansıdı.

Gaspçıların çıkmasının ardından ise Gençkal Antalya Emniyet Müdürlüğü ' ne bağlı ekiplere haber verdi. Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, olay yerine gelerek incelemede bulundu. Güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen polis ekipler, daha önceden sabıkası bulunan K.D. (26) ve M.D. ' yi (23) piknikten dönerken Akdeniz Bulvarı'nda durdurarak M.D. ve K.D.'yi gözaltına aldı. Emniyetteki ifadeleri biten zanlılar, daha sonra Antalya Adliyesi ' ne sevk edildi.

Dükkan sahibi Mehmet Kobal ise, gece gaspçıların müşteri gibi geldiklerini para vermeyince sinirlenip, para kasını boşalttıklarını ifade etti. Kobal, “Paraları ve içkiler aldıktan sonra kamerayı fark etmişler. Ama güvenlik kamera görüntüsünün kayıt yaptığı kasa yerine ise POS cihazının bağlı bulundu bilgisayarı götürmüşler” dedi.
5 Haziran 2012 Salı günü yayınlandı