Avustralya Seahawk Helikopteri Filipin Denizi'ne Zorunlu Inis Yapti

Ekipler, hafif yarali 3 personeli kisa sürede kurtardi.

Filipin Denizi'ne zorunlu inis yapan Avustralya Kraliyet Donanmasi'na ait Seahawk helikopterinde görevli 3 personel hafif yaralandi.

Avustralya Yayin Kurumunda yer alan habere göre, MH-60R Seahawk tipi helikopter henüz belirlenemeyen nedenle Filipinler'in kuzeydogusundaki denize zorunlu inis yapti.

Avustralya Kraliyet Donanmasina bagli HMAS Brisbane ve HMAS Warramunga savas gemilerinin Filipin Denizi'ndeki rutin görevleri sirasinda yasandigi belirtilen olayin ardindan harekete geçen ekipler, 20 dakika içinde ulastiklari personeli kurtardi.

Hizli kurtarma harekatina övgüde bulunan Avustralya Donanmasi Komutani Tugamiral Mark Hammond, hafif yarali kurtarilan personele gemide ilk yardim yapildigini belirterek, ‘‘Bu türden bir acil durumun meydana gelmesine karsi onlarin (kurtarma ekiplerinin) hizli hareket etmelerini saglayan aldiklari özel egitimler hava mürettebatinin hayatta kalmasini sagladi." ifadelerini kullandi.

- Tüm MH-60R Seahawk helikopterlerinin uçuslari askiya alindi

HMAS Brisbane ve HMAS Warramunga gemilerinin, kayip helikopterin enkazini armaya ve olayin nedenini arastirmaya devam ettigini bildiren Tugamiral Hammond, "Hava mürettebatinin güvende olmasi ve helikopterin düsmesine neden olan kosullarin arastirilmasi su anda önceligimizdir. Önlem olarak, MH-60R Seahawk filosunun uçus operasyonlarini geçici olarak durdurduk." bilgisini verdi.

Filipinler'in kuzeydogusundaki Filipin Denizi'nde olayin yasandigi sirada MH-60R Seahawk helikopterinin, HMAS Brisbane ve HMAS Warramunga savas gemilerinin bölgesel konuslandirmalarinin parçasi olarak rutin bir uçus gerçeklestirdigi açiklandi.

Kaynak: AA