Haber Arşivi

Kızıltepe Kaymakamı Ahmet Odabaş'ın Görev Yeri Değişti

Mardin’in Kızıltepe İlçe Kaymakamı Ahmet Odabaş, Arnavutköy Kaymakamlığına atandı.

1 Eylül 2018 Cumartesi   11:25:32

Amerikalı Şarkıcı Lana Del Rey, İsrail Şovunu Askıya Aldı

Amerikalı şarkıcı Lana Del Rey, Cuma günü yapacağı İsrail şovunu, Filistinliler için de aynı tarihlerde yapmayı düşündüğü şov için program yapamadığını ileri sürerek İsrail şovunu ertelediğini açıkladı.

1 Eylül 2018 Cumartesi   11:25:31

'Anneanne' Sanılıyordu Zayıflayınca 'Abla' Gibi Oldu

Kayseri'de fazla kiloları nedeniyle yaşlı görünmekten ve çevrede oğlunun anneannesi sanılmaktan yakınan Şükran Andınç, uzman kontrolünde spor ve diyet yaparak 11 ayda 42 kilo verdi Şükran Andınç: 'Gittiğim ortamlarda bile kendi yemeğimi yapıp götürdüm. Diyetisyenim listeye ne verdiyse onun aynısını yedim, fazlasını yemedim, çok sabır gösterdim' 'Çevremdekiler beni tanıyamıyorlar. Ailem bana çok değiştiğimi söylüyor. Okula giden oğluma 'Önceden anneannen mi geliyordu' diye soruyorlarmış. Şu an 'ablan mı?' diyorlar'

1 Eylül 2018 Cumartesi   11:24:31

Keçemağara'da Roma İzleri

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesindeki Keçemağara'da 4 yıldan bu yana sürdürülen arkeolojik kazılarda Roma dönemine ait 2 bin yıllık taş kolye ile delikli taş yonga bulundu Aksaray Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Dr. Öğr. Üyesi İrfan Deniz Yaman: 'Geçen yıl burada bulduğumuz kemik ok ucu bizim için çok önemliydi. Bu sene de en karakteristik buluntumuz, taş kolye diyebilirim. Geç dönemlere ait yapı katlarını kazmaktayız. Roma dönemine ait olduğunu düşündüğümüz bir yapı katına ulaşmış durumdayız' 'Yonganın ilginç olan yanı alt bölümünde insan eliyle açılmış bir delik bulunmasıdır. Bu yonga üzerindeki deliğin nasıl ve hangi amaçla açıldığı konusunda araştırmalar gerçekleştirilecek'

1 Eylül 2018 Cumartesi   11:24:02

DGS'deki 'Ham Puan Kuralı'nın İptali İçin Mahkemeye Başvurdu

DGS'de uygulanan 0,5 ham puan kuralına takıldığı için puanının hesaplanmadığını iddia eden İdris Yavuz, yürütmenin durdurulması talebiyle Danıştaya sunulmak üzere, İzmir İdare Mahkemesine dava dilekçesi verdi Yavuz:Bu netlerle Türkiye'de ilk 50'ye girmeyi beklerken sınava girilmemiş gibi puanımın hesaplanmadığını gördüm. Doğrularım yazıyor ama puanım hesaplanmamış'

1 Eylül 2018 Cumartesi   11:24:01

Saime Öğretmen Beynine Takılan Pille Hayata Tutundu

Tokat'ta ikamet eden ve ikinci doğumu sonrası ortaya çıkan hareket bozukluğu nedeniyle uzun süre bebeğini kucağına alamayan Saime öğretmen, 2014'te beynine takılan pil sayesinde kızlarına sarılabilmenin mutluluğunu yaşarken tekrar mesleğine dönmenin umudunu taşıyor Ameliyattan 4 yıl sonra beynindeki pil değiştirilen Saime Elif İncesu:Doğumdan sonra çocuğuma iki ay bakabildim, kucağıma alıp sevemedim. İki çocuğum var, şu anda ikisini de kucaklıyorum' 'Rahatsızlığım nedeniyle mesleğime ara verdim. Yazı yazmaya başladığım zaman öğretmenliğe de devam edeceğim' Beyin cerrahi uzmanı Mehmet Sarar:Doğumdan sonra çok nadiren bildirilmiş vakalar var ama o tarihte (2014) dünyada bu şekilde tedavi edilen ilk vakaydı'

1 Eylül 2018 Cumartesi   11:23:02

'Bir Daha Dünyaya Gelsem Yine Keçeci Olurdum'

Afyonkarahisar'da yaşayan ve UNESCO'nun 'Yaşayan İnsan Hazineleri' listesine alınan keçe ustası Ahmet Yaşar Kocataş, mesleğini 62 yıldır ilk günkü aşkla sürdürüyor Kocataş: 'Babamın dedesi de keçeci. Biz bu mesleği çok seviyoruz. Bir daha dünyaya gelsem yine keçeci olurdum. Keçecilik bizde 5 kuşaktır devam ediyor'

1 Eylül 2018 Cumartesi   11:22:31

Başkan Saraçoğlu Açıklaması Sorunların Üstesinden Hep Birlikte Geleceğiz

Yeşil Cami çevresi esnafları ile kahvaltıda bir araya gelen Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, sorunların üstesinden hep birlikte geleceklerini belirtti.

1 Eylül 2018 Cumartesi   11:22:01

Gediz Belediye Personeline 'Aile Eğitimi Programı' Semineri

Gediz Belediye personeline Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Aile Eğitimi programı kapsamında “Madde Kullanım Riski, Madde Bağımlılığından Korunma ve Aile Yaşam Becerileri” konulu seminer verildiği bildirildi.

1 Eylül 2018 Cumartesi   11:21:32

Kan Kanseri Anne Ve Obez Kızının Sokakta Hayatta Kalma Mücadelesi

Bursa’da 3 aydır sokakta kalan kan kanseri anne ve obez kızının dramı yürek parçalıyor. Dram üzerine Aile Müdürlüğü devreye girdi.

1 Eylül 2018 Cumartesi   11:21:04

Keleş Açıklaması 'SAÜ İle İşbirliğimiz Devam Edecek'

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan ve beraberindekiler SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş’i ziyaret etti.

1 Eylül 2018 Cumartesi   11:21:03

Kayseri İtfaiyesi İlk 8 Ayda 3 Bin 335 Olaya Müdahale Etti

Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Mustafa Kızılkan, yaz döneminde anız yangınlarının arttığını söyleyerek, "Mangalın söndürülmemesi ve kuru otlara sigara atılması ciddi sıkıntı getiriyor" dedi.

1 Eylül 2018 Cumartesi   11:21:02

Özel Harekatçı Antrenör Hakkarili Çocuklar İçin Mesaide

Hakkari'de görevli özel harekat polisi Ünal Aşık, Polisgücü Spor Kulübü bünyesindeki muay thai kursunda çocuk ve gençleri geleceğe hazırlıyor Aşık'ın bu branşta yetiştirdiği Gizem Nur Tatlı, Türkiye şampiyonluğunun yanı sıra dünya üçüncülüğü elde ederek önemli başarılara imza attı Muay Thai Hakkari İl Temsilcisi ve Milli Takım Antrenörü Aşık: 'Her gittiğimiz ilden, organizasyondan dereceyle geldik. İnşallah daha güzeli de olacak' Milli sporcu Gizem Nur Tatlı: 'Kasımda Avrupa Kupası olacak. Ben de katılacağım. Orada birinci olmak için çalışıyorum. Arkadaşlarımın da başarmasını istiyorum'

1 Eylül 2018 Cumartesi   11:20:32

Burhaniyeli Genç Çift Motosiklet Kazasında Hayatını Kaybetti

Burhaniye ilçesinde, dün gece meydana gelen motosiklet kazası, branda ustası Ali Sarıbaş ile eşi Gülçin Sarıbaş’ı hayattan kopardı. Kaza Kuvvayi Milliye anıtı yanında meydana geldi.

1 Eylül 2018 Cumartesi   11:20:31

Bir Anlık Dalgınlık 50 Bin Liraya Mal Oldu

Aksaray'da araç üzerinde beze sarılı unutulan 50 bin lirasının kaybolduğunu iddia eden besici polise başvurdu.

1 Eylül 2018 Cumartesi   11:20:02

Tuz Gölü'ndeki Flamingo Ölümleri

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca flamingo yavrularının sağlıklı bir şekilde gelişim dönemlerini tamamlayıp, Tuz Gölü'nü terk ettikleri, bireysel, doğal seleksiyona bağlı ölümler dışında, kitle ölümlerinin yaşanmadığı belirtildi Bakanlık tarafından Tuz Gölü Özel Çevre Koruma Bölgesi'nde 2016'da 9 bin 564, 2017'de 11 bin 79, 13 Haziran 2018 itibarıyla da 12 bin 746 flamingo yavrusu tespit edildi.

1 Eylül 2018 Cumartesi   11:20:01

İngiltere Savunma Bakanı Williamson Afganistan'da

İngiltere Savunma Bakanı Gavin Williamson, resmi temaslarda bulunmak üzere Afganistan'ın başkenti Kabil'e geldi.

1 Eylül 2018 Cumartesi   11:19:02

Lydialıların Mutfak Kültürü 2700 Yıllık Binada Araştırılıyor

Manyas Gölü'nün kıyısındaki Hisartepe üzerinde yer alan Daskyleion Ören Yeri'ndeki kazılarda milattan önce 7. yüzyıla tarihlenen binada o döneme ait yemek alışkanlıklarına yönelik buluntulara ulaşıldı Kazı Başkanı Prof. Dr. Kaan İren: 'Milattan önce 7. yüzyılda Daskyleion'da iki kat, belki üç kat yüksekliğinde bir binanın bulunduğunu, bunun iki defa yandığını, yıkıldığını saptamış bulunuyoruz. Kendi içinde bölümlere, tezgahlara sahip bir yapı' 'Bu binanın içinde çok sayıda kap kacak ve yiyecek kalıntıları bulduk. Bunların analizlerini yapıyoruz ve çömlekleri birleştiriyoruz. Bu sayede Lydialıların mutfak kültürü ve yeme alışkanlıkları hakkında en azından bu bölge için bilgi sahibi olacağız'

1 Eylül 2018 Cumartesi   11:19:01

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Yunan Basınına Konuştu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: 'Firari darbecilerin iade edilerek Türkiye'de yargılanmalarını sağlama noktasında kararlılığımızı koruyoruz'Yunanistan, darbeye bilfiil katılan 8 firari asker gibi Türk suçlular için bir güvenli liman haline geldi' 'Kıbrıslı Rumlarla hidrokarbon alanında iş birliği yapan şirketler de maliyetfayda analizlerini iyi yapmalı ve durumlarını yeniden değerlendirmeliler' 'Türkiye yakında Doğu Akdeniz'de ve Karadeniz'deki deniz yetki alanları içinde kendi hidrokarbon çıkarma faaliyetlerine başlayacak' 'Eğer Türkiye, 18 Mart Anlaşmasını önermemiş ve başlatmamış olsa, 2016'dan bu yana Avrupa Birliği'ne 1,5 milyondan fazla düzensiz göçmen ulaşacaktı'.

1 Eylül 2018 Cumartesi   11:18:32

Ağustos Ayı İhracat Rakamları Açıklandı (2)

TİM Başkanı İsmail Gülle, 'Bayram tatili 9 gün olmasaydı ihracatımızda yüzde 10’un üzerinde bir artış görecektik'Şu anda TL ile ihracatımız toplam ihracatımızın yüzde 4,7 sini oluşturuyor. Bu oranı yukarılara çıkarmamız gerekli''Rusya ile ekonomik iş birliği daha da derinleşti'

1 Eylül 2018 Cumartesi   11:18:02

Karısının Bileziğini Zorla Aldı, Cezaevine Girece

Bursa’da, eşinin kolundaki üç adet altın bileziği pense ile kesen kocaya, eşi şikayetinden vazgeçmesine rağmen 5 yıl hapis cezası aldı. Cezası Yargıtay Ceza Genel Kurulunca da onandı.

1 Eylül 2018 Cumartesi   11:18:01

Gez Konya'yı Gör Sille'yi

Konya'nın 5 bin yıllık tarihi yerleşim yeri Sille Mahallesi, eski evlerden dönüştürülen mekanları ve renkli akşamları ile hem yerli hem de yabancı turistlerin yoğun ilgisini çekiyor Yöresel lezzetleri canlı müzik eşliğinde sunan ve tarihi mimarisini koruyan işletmeleri, ortama ayrı bir hava katan gece ışıklandırmaları ile Sille akşamları, ziyaretçilere hafızalarda iz bırakan hatıralar yaşatıyor.

1 Eylül 2018 Cumartesi   11:17:01

Başkan Aktepe Açıklaması 'Ben Halk Adamıyım'

Fatsa Belediye Başkanı Muharrem Aktepe, halkın isteklerine önem verdiğini belirterek, “Ben de halkın içinden geldim. O sebeple halkın istekleri benim için önceliklidir” dedi.

1 Eylül 2018 Cumartesi   11:16:32

Balıkçı Tekneleri, İstanbul Boğazı'nın Eşsiz Gece Manzarasıyla Birleşti

Denizlerde av yasağının kalkmasıyla birlikte ağlarını denize bırakan balıkçılar ’vira bismillah’ dedi. Balıkçı teknelerinin İstanbul Boğazı’nda denize açılmaları havadan görüntülendi.

1 Eylül 2018 Cumartesi   11:16:32

Diş Problemleri Hayatınızı Etkilemesin

Diş Hekimi Yalçın Genç, ağız, diş, çene hastalıkları ve cerrahisi, diş hekimliğinin ağız, dişler ve çenelerle ilgili hastalıklarının, yaralanmalarının ve deformitelerinin tanı ve tedavisi ile uğraşan bir cerrahi dalı olduğunu belirterek, “Kişilerin çene kemiğinde, dişlerinde veya diş etlerinde normal olmayan bazı durumlar ancak ve ancak cerrahi bir müdahale ile çözülebilir. Ağız, diş ve çene kemiği üzerinde yapılması gerekli olan cerrahi müdahaleler kişinin ağız ve diş sağlığının devamlılığı açısından zorunlu ve gerekli müdahalelerdir” dedi.

1 Eylül 2018 Cumartesi   11:16:02

 1  2  ...  1831  1832  1833  ...  1841  1842