Haber Arşivi

Evinde 37,5 Kilo Esrarla Yakalandı

Samsun’da bir şahıs narkotik polisinin takibi sonucu 37 kilo 500 gram kubar esrar ve 83 kök dişi Hint keneviri bitkisiyle yakalandı.

1 Eylül 2018 Cumartesi   11:16:01

Düzce'nin İlk Kadın Müftü Yardımcısı Görevine Başladı

Diyanet İşleri Başkanlığı yeni yapılanma kararı almasıyla birlikte kadın müftü yardımcıları atanırken, Düzce tarihinde ilk kadın müftü yardımcısı Derya Topalcık’ta görevine başladı.

1 Eylül 2018 Cumartesi   11:15:31

Kilosu 4 bin TL'den satılıyor

Doğu Karadeniz Bölgesi’nde Rize, Trabzon, Artvin ve Giresun'da üretimine 5 yıl önce başlanan, dünyada 'İmparatorların çayı' olarak bilinen, Türkiye’de ise 'Beyaz iksir' olarak anılan beyaz çayda yılın ilk hasadı yapıldı. Kilosu 4 bin liraya kadar alıcı bulan çay 20'şer gramlık kavanozlarda satılıyor.

1 Eylül 2018 Cumartesi   11:14:52

Yunanistan'da Türk Bayrağını Dalgalandırmak İstiyor

Türkiye şampiyonu 11 yaşındaki yelkenci Ege Ayyıldızbayraktar, Yunanistan'da düzenlenecek Balkan Şampiyonası'nda da birincilik kürsüsüne çıkmayı hedefliyor Milli yelkenci Ege Ayyıldızbayraktar:'Yunanistan'a şampiyon olmak için gidiyorum çünkü bugüne kadar hep onun için çalıştım'.

1 Eylül 2018 Cumartesi   11:14:02

Drone'dan Korkan Hasan Amca Konuştu

Kastamonu’nun Çatalzeytin ilçesinde Kurban Bayramı’nın 1. günü köyünde ineklerini otlatırken ilk defa drone ile karşılaşan ve tepkileriyle fenomen olan Hasan Demir, "Ben 70 yaşındayım, böyle bir cihaz görmedim" dedi.

1 Eylül 2018 Cumartesi   11:14:01

Kangal özel ırk olarak kabul edildi

Dünyada çeşitli isimler ile anılan kangal köpekleri, FCI tarafından ’kangal’ ismi altında özel bir ırk olarak kabul edildi.

1 Eylül 2018 Cumartesi   11:13:02

Vali Yavuz Ve Milletvekili Balta, Türkiye Gazetesi Ve İhlas Pazarlama İl Temsilciliğini Ziyaret Etti

Trabzon Valisi Yücel Yavuz ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Türkiye Gazetesi ve İhlas Pazarlama İl Temsilciliğini ziyaret etti.

1 Eylül 2018 Cumartesi   11:13:01

Başkan Dişli, İnşaat İşçilerinin Sofrasına Konuk Oldu

Güneşler’de bir şantiyede çalışan işçilerle-Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli çay sohbeti yaptı.

1 Eylül 2018 Cumartesi   11:12:33

Çocukların Akıllı Telefon Kullanımı

Yrd. Doç. Dr. Psikiyatrist Rıdvan Üney, çocukların akıllı telefon kullanımına dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

1 Eylül 2018 Cumartesi   11:12:32

Şehit Arkadaşının İsmini Parkta Yaşatmak İstiyor

Hakkari’de 2016 yılında teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen J.Kd.Üst. Çvş İbrahim Betin’in isminin Çifte Pınarlar Parkı’na verilmesi için girişimde bulunuldu.

1 Eylül 2018 Cumartesi   11:12:31

Karısının Bileziğini Zorla Alan Koca Gasptan Cezaevine Girecek

Bursa’da, karısının ısrarı üzerine TOKİ’den aldığı dairenin taksitini ödeyemeyen adam, eşinin kolundaki üç adet altın bileziği pense ile keserek el koydu. Yargılama esnasında eşinin şikayetinden vazgeçmesine rağmen ’gasp’ suçundan 5 yıl hapis cezası alan adamın cezası Yargıtay Ceza Genel Kurulu’nca da onandı. Oy çokluğu ile alınan emsal kararla, karısının rızası olmadan ziynet eşyasına el koyup konut kredisi ödeyen koca ’yağma’ suçundan yargılanmasının önü açılmış oldu.

1 Eylül 2018 Cumartesi   11:12:01

10 Bin 333 Genç Ege Üniversiteli Oldu

Ege Üniversitesi (EÜ) kontenjanları 2018 YKS sonuçlarına göre yüzde 98 oranında doldu. ÖSYM’den yapılan açıklamaya göre; ilk sıralarda yer alan adaylar EÜ’nün çeşitli bölümlerini tercih etti. EÜ’yü tercih eden öğrencilere kişisel sosyal medya hesabından seslenip “Hoş geldiniz” diyen EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Ege Üniversitesine gençlerin artan bir ilgisinin olduğunu net bir şekilde görüyoruz” dedi.

1 Eylül 2018 Cumartesi   11:11:31

2300 Yıllık Kurul Kalesi UNESCO'ya Aday

Doğu Karadeniz’in ilk bilimsel arkeolojik kazı alanı 2 bin 300 yıllık Ordu Kurul Kalesi UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi’ne aday oldu. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Dışişleri Bakanlığı tarafından Kurul Kalesi’nin UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi’ne alınması için ilk başvurunun yapıldığını söyledi.

1 Eylül 2018 Cumartesi   11:11:03

Şentepeli Kadınlar, Başkan Yaşar'a Teşekkür Etti

Yenimahalle Belediyesinin kültür gezileri kapsamında Çanakkale’ye götürdüğü Şentepeli kadınlar, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ı makamında ziyaret etti. Rehber eşliğinde Çanakkale’nin tarihi ve turistik yerlerini gezme imkanı buldukları için Başkan Yaşar’a teşekkür eden konuklar, Yaşar’a el yapımı Atatürk portesi hediye etti.

1 Eylül 2018 Cumartesi   11:11:02

En Köklü Çözüm Yerli Hayvancılık

Et ve Süt Kurumu’nun Brezilya’dan ithal ettiği sığırlarda şarbon hastalığının çıkması ve 50 hayvanın telef olması, canlı hayvan ve kırmızı et ithalatına yönelik eleştirileri yeniden gündeme getirdi. Bursa Veteriner Hekimler Odası (BVHO) Başkanı Sinan Sağlam, “Canlı hayvan ithalatında hastalıklı hayvan girişini önleyemiyorsak, kırmızı etteki durumun daha vahim olduğunu söylemek kehanet olmaz” dedi.

1 Eylül 2018 Cumartesi   11:11:01

Milli Mücadele Ruhu Bu Binada Yaşatılıyor

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarınca 'Milli Mücadele Karargahı' olarak kullanılan, Cumhuriyet'in temellerinin atıldığı Sivas Kongresi'ne ev sahipliği yapan Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi, ziyaretçilerin ilgisini çekiyor Kongre sürecinin dijital ortamda ziyaretçilere anlatıldığı müzede Atatürk'ün kaldığı oda yoğun ilgi görüyor Sivas Valisi Davut Gül: 'Müzenin yılda 300 binin üzerinde ziyaretçisi oluyor. Müze, Sivas'a gelenlerin uğradığı iki, üç yerden biri. Kongre Müzesi, diğer müzelerin çok çok üzerinde ziyaretçi alıyor'

1 Eylül 2018 Cumartesi   11:10:31

Şampiyon İspanyol Kitebord Sporcusu, Gençlerle Tecrübelerini Paylaştı

Ünlü İspanyol kitebordcu Gisela Pulido, Local Hero Tour organizasyonu kapsamında bulunduğu Ege kıyılarında, genç sporcularla bir araya geldi Gisela Pulido: '1011 yaşlarında birçok çocuk kitebord yapıyor. Bu, Türkiye'de kiteboard sporunun geleceği için çok önemli bir durum'

1 Eylül 2018 Cumartesi   11:10:01

Akut Apandisit Problemine Dikkat

Genel Cerrahi Uzmanı Doç.Dr.Fahri Yetişir, Akut apandisit problemine dikkat çekti. Doç.Dr.Fahri Yetişir, Apandisitin kalınbağırsağa açılan ağzının tıkanması sonucunda şişmeye başladığını belirterek, “Ağzı tıkanmış olan apandisitin şişmesi devam eder, bir aşamadan sonra buradaki lenfatik akın kan dolaşımı durur ve apandisitin duvarında nekrozlar (çürüme) oluşarak duvar bütünlüğü bozulmaya başlar. Eş zamanlı ağzı tıkalı olan apandisit içerisindeki sıvıdaki mikroplar hızla çoğalmaya başlarlar ve apandisiti daha da şişirirler. Apandisitin bu aşamadan sonra tanı ve tedavisindeki gecikme ile orantılı olarak apandisit içerisindeki mikroplar kan yolu ile vücuda geçmeye başlar ve bunun sonunda vücutta karın ağrısı yanında ateşte olmaya başlar. Laboratuvar bulgularında da iltihap bulguları görünmeye başlar. Bu aşamadan sonrada tedavide gecikilmesi durumunda içerisi tamamen şişmiş olan ve duvarında kan akımının azalması sonrasında çürümelerin olduğu bir alandan apandisit patlar ve tüm mikrop dolu olan içeriği karın içerisine akmaya başlar. Halk arasında apandisiti patlamış ve zehirlemiş dedikleri karın içi sepsis tablosu oluşur” diye konuştu.

1 Eylül 2018 Cumartesi   11:07:31

Palandöken, 'Kimse Kafasına Göre Fiyat Belirleyemez'

Ülke genelinde faaliyet gösteren hiçbir işletmenin Türk parasının dışında ürün ve hizmet fiyatı belirleme yetkisi olmadığını dile getiren TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Özellikle yaz sezonunda tatil bölgelerindeki bazı işletmelerin fırsatçılık yaparak döviz üzerinden ürün ve hizmet fiyatı belirlemesi yanlış bir uygulama. Türkiye’deki hiçbir kurum ve kuruluş, Türk parası dışında ürün ve hizmet fiyatı belirleyemez. Küçük büyük tüm işletmeler, ürün ve hizmet fiyat listelerini müşterilerinin en iyi şekilde göreceği bir yere asmak zorundadır" dedi.

1 Eylül 2018 Cumartesi   11:07:02

GRAFİKLİ - Türkiye'de Bu Yaz 184 Kişi Boğuldu

Ülke genelinde 1 Haziran31 Ağustos tarihlerinde 55 ilde, 85'i çocuk 184 kişi suda boğuldu En fazla boğulmanın yaşandığı denizlerde, aralarında yabancı uyrukluların da bulunduğu 74 kişi hayatını kaybetti Boğulma vakalarının en fazla yaşandığı il Antalya oldu.

1 Eylül 2018 Cumartesi   11:07:01

Jandarmadan Kaçak Sigara Operasyonu

Van İl Jandarma Komutanlığınca kaçakçılıkla mücadele kapsamında yapılan çalışmalar neticesinde 37 bin 000 paket kaçak sigara ele geçirildi.

1 Eylül 2018 Cumartesi   11:06:38

Yüreğir Kaymakamı Fatih Genel'in Kitabı Açıklaması 'Az Daha Çoktur' Tükendi

2015 yılından beri Yüreğir Kaymakamlığı yapan Fatih Genel’in ilk kitabı “Az Daha Çoktur” tükendi.

1 Eylül 2018 Cumartesi   11:06:37

ABD Büyükelçiliğine Silahla Saldıran Zanlılar Adliyede

ABD’nin Ankara Büyükelçiliğine silahlı saldırı gerçekleştirdikleri gerekçesiyle gözaltına alınan 6 şüpheli Ankara Adliyesine getirildi.

1 Eylül 2018 Cumartesi   11:06:31

Başkan Albayrak Açıklaması 'Savaşlar, Tarih Boyunca Büyük Felaketlere Ve Kitlesel Ölümlere Yol Açmıştır'

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Savaşlar, tarih boyunca büyük felaketlere ve kitlesel ölümlere yol açmıştır. İnsanlık, yaşanan bu kayıplar ve acılardan ders alarak, barış içerisinde yaşama idealinde birleşmiştir" dedi.

1 Eylül 2018 Cumartesi   11:06:01

Mimari Dokusunu 700 Yıldır Koruyan Kent Açıklaması Birgi

Yaklaşık 3 bin yıldır birçok medeniyete ev sahipliği yapan İzmir'in tarihi mahallesi Birgi, halen Aydınoğulları dönemindeki mimari dokusunu koruyor UNESCO'nun Dünya Miras Geçici Listesi'nde yer alan Birgi, hem ziyaretçilerini tarihi bir yolculuğa çıkarıyor hem de dizi ve filmler için doğal plato işlevi görüyor Kırsal Turizm Derneği Birgi Temsilcisi Yaşar Günaydın: 'Bu kadar eserin bir arada olması ve bu korunmuşluk şunu hissettiriyor; sanki Ortaçağ'da 700 yıl önce burası donmuş ve hala öyle yaşamına devam ediyor'.

1 Eylül 2018 Cumartesi   11:05:01

 1  2  ...  1832  1833  1834  ...  1841  1842