Ygs Denemesi Gerçeğini Aratmadı

İzmir'de düzenlenen üniversiteye giriş sınavları öncesi gerçekleştirilen deneme sınavı büyük ilgi gördü.

Ygs Denemesi Gerçeğini Aratmadı
Ege Üniversitesi Kampüsü'nde gerçekleştirilen ve ‘Son prova’ ismi verilen sınava 12 bin öğrenci ter döktü. ÖSYM tarafından yapılan sınav standartlarının uygulandığı sınavda, öğrenciler gerçek sınav heyecanı yaşadı. Sınava katılmak için erken saatlerde yola çıkan binlerce öğrenci ve velileri trafikte uzun kuyruklar oluşmasına sebep oldu.
ÖSYM'nin sınav kurallarının aynen uygulandığı sınavda, bina girişinde üst araması yapıldı. Öğrenciler, giriş kartı ve kimlik kontrolleri yapılarak salonlara alındı. Yasak olan cep telefonu, küpe, yüzük, bilezik, saat, bozuk para, müsvedde kâğıt gibi materyallere izin verilmedi. Öğrenciler için kalem, silgi, kalemtıraş ve şekerden oluşan sınav seti masalarda hazır bulunduruldu. Deneme kitapçıkları, öğrencinin ismine düzenlenmiş sınav kağıtları, gözetmenlik sistemi gerçeğini aratmayacak şekilde planlandı. Gözetmenlerin kuralları hatırlatmasından sonra sınav başladı.

Sınava geç kalan kimi öğrenciler panik yaptı. Sabırsızlıkla çocuklarının dışarı çıkmasını bekleyen öğrenci velileri, yanlarında getirdikleri dua kitaplarını çocukları için okudu.

Dershanelerden memnun olduklarını söyleyen veliler, "Çocuklarımızın prova da olsa iyi bir sonuç almasını diliyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA