Yurdum İnsanından İntihar Yorumu

Adana'da sevgilisinden ayrıldığı için Demir Köprü'ye çıkıp akşam saatinde intihar etmek isteyen bir kişiyi izlemeye gelen vatandaşların yorumları herkesi hayrete düşürdü.
Fuzuli Konyaspor Adanaspor 


Edinilen bilgiye göre, olay merkez Seyhan ilçesine bağlı Cemal Paşa Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Efkan Vural isimli bir genç isminin Zübeyde olduğunu söylediği sevgilisi tarafından terk edilince bunalıma girerek Fuzuli Caddesi üzerindeki Demir Köprü'ye çıkarak intihar etmek istedi. Vatandaşların şahsı görüp polise bildirmesi üzerine olay yerine gelen Asayiş Ekipleri Amirliği'nde görevli polisler bir süre şahsı aradı. Akşam karanlık olduğu için bir süre şahsı bulamayan polisler daha sonra şahsı köprünün üzerinde gördü. Polis hemen trafiğe kapatarak Can-Kur ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen Can-Kur ekipleri de yola hava yastığı açarak önlem aldı. Bu arada Tayfun isimli polis şahsı ikna etmeye çalıştı. Bu arada akşam olmasına rağmen yaklaşık 10 kişilik meraklı grup intihar girişimini maç izler gibi izlemeye başladı. Adanaspor- Torku Konyaspor maçını izlemeye giderken durup intihar girişimini izleyen, kadın, erkek ve çocuklar ilginç yorumlarda da bulundu. Bir kişi, ' Ben polisin yerinde olsam onun yanına çıkıp döverim. Çünkü atlayan adam bu zamana atlardı. Bu atlayamaz herkesi uğraştırıyor ' derken başka birisi, ' Bu sevdiği kız için intihar etmek istiyor, peki bu sevgilisi buna değer mi? ' demesi dikkat çekti.

Kendi aralarında intiharı değerlendiren vatandaşlar kısa süreli tartışmalar da yaşadı.

Bu arada Tayfun isimli polis şahsı ikna ederek yanına çıktı. Şahsın telefonundan sevgilisin arayan polis bir süre kızla görüştü. Polis daha sonrada gençle sevgilisini telefonda görüştürdü. Polis bir süre daha şahısla görüştükten sonra onu intihar etmekten vazgeçirerek aşağıya indirdi. Şahıs daha sonra polisler tarafından merkeze götürüldü. Meraklı vatandaşlarda olay yerinden ayrıldı.
26 Kasım 2012 Pazartesi günü yayınlandı