Yaptıkları Pastayı Yemeye Kıyamadılar

Yozgat ' ta Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen yaş pasta yarışmasında, ev hanımları maharetlerini sergiledi. Kadınlar yaptıkları pastaları yemeye kıyamadı.
Cumhuriyet Kutlu Doğum Kutlu Doğum Haftası Peygamber 


Yozgat Umut Derneği tarafından ev hanımları arasında düzenlenen yaş pasta yarışmasında ev hanımları yaptıkları eserlerle mimarlara ve ressamlara taş çıkardı. Yozgat Cumhuriyet Meydanında çeşitli dernek ve sivil toplum örgütlerinin düzenlediği ve bir hafta kutlanacak olan Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine Umut Derneği tarafından organize edilen pasta yarışması renk kattı. Ev hanımları tarafından Peygamber Efendimizi hatırlatan Ravza i Mutahhara, Kabe gibi pastadan yapılan mimari eserler büyük beğeni topladı. Pastaları tek tek tadan jüri iyeleri birinciyi seçmekte oldukça zorlandı. Jüri üyeleri pastaların görselliğene, lezzete, hijyen ve sunuma göre değerlendirme yaparak 100 puan üzerinden değerlendirme yaptı. Yarışma sonunda Ravza i Mutahhara ' yı yapan Derya Aydoğdu birinci, yine Ravza i Mutahhara ' yı yapan Derya Ataman ikinci, Ayşegül Katlan ise üçüncü oldu. Derya Aydoğdu isimli ev hanımı, yarışmaya çok güzel hazırlandıklarını belirterek, “Programın içeriği özel olduğu için bizde Peygamber Efendimize özel bir şekilde pasta hazırladık. Yüce Peygamber Efendimizi daha iyi anlatan Ravza i Mutahharayı yapmaya çalıştık. Yarışmada çok iddialı değildim ama birinci olduğum için çok mutluyum” dedi.
İkinci olan yarışmacı Derya Ataman ' da pastayı bir gecede yaptığı ifade ederek, “Tamamen el yapımı şeker hamuru kullanmadık. Hatimle salavatlarla dualadık. Tamamen Peygamber Efendimizi düşünerek yaptık. Manevi olarak çok güçlü bir pasta oldu. Birincilik bekliyorduk ama ikinci oldum, çok mutluyum” diye konuştu.

Dereceye giren pasta sahipleri birinci altın kolye plaketle ödüllendirilirken ikinci ve üçüncüye plaket verildi. Yapılan pastalar kermese verilerek, satılıp elde edilen gelirler ise ihtiyaç sahibi öğrenciler yararına kullanılacak.
14 Nisan 2012 Cumartesi günü yayınlandı