'Vicdan Konvoyu' 6 bin 500 yemeniyle sınıra gidecek - BİLECİK

"Vicdan Konvoyu" 6 bin 500 yemeniyle sınıra gidecek - BİLECİK - Memur - Sen Kadın Kolları Komisyon Başkanı Habibe Öçal'ın katıldığı etkinlikten genel görüntü - Memur - Sen Kadın Kolları Komisyon Başkanı Habibe Öçal'ın açıklaması BİLECİK (AA) - HARUN KAYMAZ - Memur - Sen Kadın Kolları Komisyonu önderliğinde 55 ülkeden sivil toplum kuruluşu üyesi 6 bin 500 kadın, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" öncesi Suriye'de kadınlara uygulanan insanlık dışı muameleyi protesto etmek ve bunu dünya gündemine taşımak için "Vicdan Konvoyu" isimi verilen otobüslerle Hatay'a gidip sınır tellerine oyalı yemeni bağlayacak.Bir etkinlik için Bilecik 'e gelen Memur - Sen Kadın Kolları Komisyon Başkanı Habibe Öçal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü"nün artık salon programlarında kutlanmasını istemediklerini söyledi.

Kadınlar için özel olan bugünü çeşitli aktivitelerle kutlamak istediklerini anlatan Öçal,"Birleşmiş Milletler'in verilerine göre Suriye'de 6 bin 550 kadın şu an hapishanelerde mahkum ve sistematik işkence görüyor. İnsanlık dışı uygulamalara maruz durumda. Dünyanın dikkatini bu konuya çekmeyi planlıyoruz. Bu amaçla Türkiye'deki ve dünyadaki sivil toplum kuruluşlarının, İHH, Özgür - Der, Memur - Sen ve birtakım sivil toplum kuruluşlarının içinde bulunduğu bir Vicdan Konvoyu oluşturuyoruz." dedi.
Kadınların uğradığı insanlık dışı uygulamaları protesto etmek ve dünya gündemine taşımak için 6 bin 500 oyalı yemeniyi, sınıra götürüp tellere bağlayacaklarını dile getiren Öçal, şöyle konuştu:"Bu olaya dikkat çekmek istiyoruz. Bir an önce bu kadınların mağduriyetlerinin giderilmesini istiyoruz. 55 ülkeden çeşitli sivil toplum kuruluşlarından katılımcımız var. 6 Mart'ta İstanbul'dan hareket edecek otobüslerden oluşan Vicdan Konvoyumuz, Kocaeli, Sakarya, Ankara, Adana güzergahından geçerek Hatay'a varacak. Burada Suriye sınırında oyalı yemenileri tellere bağlayacağız. Fırsat olduğu takdirde kamplarda kalan kadınlara yemenilerini vereceğiz."
Sivil Toplum Kuruluşu Güzergah Hapishane Sivil Toplum Sistematik İşkence 

26 Şubat 2018 Pazartesi günü yayınlandı