Van Erciş’te Aşçı Yamakları Hünerlerini Gösterdi

Van ' ın Erciş ilçesinde, İş-Kur ile İMKB Ticaret Meslek Lisesi ' nin ortaklaşa düzenlemiş oldukları ' Aşçı Yamağı Kursu ' nu başarı ile bitiren 23 kursiyer, kendi elleriyle yapmış oldukları yemekleri protokol üyelerine tattırdılar.
Emniyet Müdürü Öğretmenler Öğretmen Meslek Lisesi 


İlçede ilk kez düzenlenen Aşçı Yamağı Kursu ile birlikte 23 depremzede genç İş-Kur sayesinde meslek sahibi oldular. Öğretmenler nezaretinde 177 saatlik kursa tabi tutulan 13 bayan ve 10 erkek kursiyer, önce teorik bilgiler aldılar. Ardından, pratik ve uygulamalı kurs alan gençler, hem yemek yapmayı öğrendiler hem de İş-Kur ' dan günlük 20 TL harçlık aldılar. 45 günlük kurs sonucunda kendi elleriyle yapmış oldukları 24 çeşit yemeği Erciş Öğretmen Evi Yemekhanesi ' nde protokol üyelerine tattıran gençler, davetlilerden de tam not aldılar. Düzenlen açık büfe yemek sergisine Erciş Kaymakamı Ramazan Fani, Van Vali Yardımcısı Barbaros Baran, Erciş İlçe Emniyet Müdürü Ramazan Kel, Erciş Milli Eğitim Müdürü Celalettin Bilik, şube müdürleri ile davetliler katıldı. Büyük bir masa üzerinde sergilenen yemekleri önce inceleyen Kaymakam Ramazan Fani, daha sonra kursiyerleri tebrik etti. Kendisine ikram edilen ayran aşı ile yöreye has Keledoş yemeğini de tadan Fani, gençlerin meslek sahibi olmalarının kendisini de mutlu ettiğini belirterek, “İş-Kur ile İMKB Ticaret Meslek Lisemizin birlikte düzenlemiş oldukları Aşçı Yamağı Kursu sonucunda kursiyerlerimizin kendi elleriyle hazırlamış oldukları yemekleri hep birlikte tattık. Gerçekten yemekler birbirinden lezzetliydi. Bu kurstan mezun olan arkadaşlarımızın Erciş ' te en iyi şekilde iş bulacaklarını düşünüyorum. Bu bağlamda tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. 23 kursiyerimiz bir taraftan bu kursa katılıp yemek yapmanın eğitimini alırken, diğer taraftan bu kurs boyunca günlük 20 TL harçlıklarını da aldılar. İltifat olsun diye söylemiyorum. Yemekler birbirinden lezzetliydi. Hepsini tekrar yürekten kutluyorum” dedi.

Erciş İMKB Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Lütfü Yılmaz ise, ilçede bir ilki başarmanın mutluğunu yaşadıklarını belirterek, gelecek hafta sonunda 23 kursiyere sertifikalarını vereceklerini söyledi.

Gülhan Çetin isimli öğretmen de, görev alan öğretmen arkadaşları nezaretinde 13 bayan ve 10 erkekten oluşan toplam 23 kursiyerin 45 gün süren bir eğitim sonucunda çok güzel yemek çeşitlerini öğrendiklerini belirterek, “Kursiyerlerimiz daha önceden bir çorba yapmasını bile bilmezken, şu an 24 çeşit yemek yapabiliyor. Aşçı yamağı olan bu gençlerimize İş-Kur aracılığıyla maddi manevi imkanlar sağladık. 45 günlük süre içinde sadece yemek değil, temizlik ve hijyenik konularında da eğitim verildi. Kursiyerlerimiz otellerde, restoranlarda, tesislerde, turizm işletmelerinde rahatlıkla görev yapabilirler. Alacakları sertifika ile birlikte ayrıca, kendileri de iş açma olanağına sahip oldular” şeklinde konuştu.

1 Haziran 2012 Cuma günü yayınlandı