Uluslararası 4. Alanya Noel Pazarı

Antalya ' nın Alanya ilçesin de 4 ' üncü Uluslararası Alanya Noel Pazarı kuruldu. İskele Meydanı ' nda bulunan 16 metre yüksekliğindeki Noel ağacının etrafında kurulan Noel Pazarı renkli görüntülere sahne oldu. Pazarda Noel baba kıyafetli katılımcılara çocukların ilgisi yoğundu.
Noel Bahçeşehir Noel Baba Erhan Özdemir Uluslararası 


Alanya Belediyesi ' nin 2004 yılında bünyesinde oluşturduğu Yabancılar Meclisi tarafından Türkiye ' de bu yıl 4 ' üncüsü düzenlenen Uluslararası Alanya Noel Pazarı, farklı kültürleri de bir araya getirdi. İskele Meydanı ' ndaki 16 metre yüksekliğinde ve etrafı hediye paketleriyle süslenen Noel ağacının çevresinde kurulan Noel Pazarı, renkli görüntülere sahne oldu. Meydanı dolduran yerli ve yabancılar, fahri konsolosluklar ve ilçede faaliyet gösteren yerleşik yabancıların derneklerinin açtığı stantları gezerek alış veriş yaptılar. Toplam 75 farklı ülkeden 20 binin üzerinde yerleşik yabancı uyruklu vatandaşın yaşadığı Alanya ' da kurulan Noel çadırlarından yerli ve yabancılar kendi mutfaklarına ait yiyeceklerden stantlarda satışa sundular.

KÜLTÜR SENTEZİ

Noel Pazarı hakkında konuşan Yabancılar Meclisi Başkanı Abdullah Karaoğlu, tüm milletleri buluşturan bu etkinlikte buluşmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Karaoğlu, Noel Pazarı ' nın tüm gelirlerinin Alanya Engelsiz Yaşam Merkezi ile Patika Engelsiz Yaşam Derneği ' ne gideceğini söyledi. Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir, “Noel denilince ilk akla yenilenme, tazelenme gibi bir anlam geliyor. Alanya, Türkiye ' nin en çok yerleşik yabancı nüfusunun yaşadığı yer. Kültürlerin sentezlendiği bu şehirde böyle bir birliğin olması çok sevindirici bir durumdur.” dedi.

Konuşmaların ardından şenlik, folklor gösterisi ile devam etti. Bahçeşehir Alanya Koleji öğrencileri Christmas müziği ile meydanda bulunan vatandaşları eğlendirdi. Noel Pazarı ' nda çocuklarla fotoğraflar çektirerek hediye dağıtan Noel Baba ' lar ise çocukların gözdesi oldu
8 Aralık 2013 Pazar günü yayınlandı