Tüm Yurtta İlk Teravih Namazları Kılındı

Edirne Selimiye Camii ' ne gelen kadın ve çocuklar da ilk teravih namazını huşu içinde eda etti. Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Müslümanlar teravih namazını kılmak için şehrin büyük camilerini tercih ettiler. Teravih namazı kılmaya gelen Doğan Alp isimli genç, feyiz aldıklarını ifade ederek, kısmet olursa her akşam teravih namazını arkadaşlarıyla beraber kılacaklarını söyledi.
Balıklı Göl Serenli Selimiye Müslümanlar Selimiye Camii 


BURSA (İHA) - Bursa ' da ilk teravih namazında camiler doldu taştı.
Tarihi camilerden olan ulu cami ve Yeşil camii ' ye vatandaşlar adeta akın etti.
Namaz öncesinde din görevlileri Ramazan ayının önemi hakkında vaaz verirken, namazın ardından tekbirler getirilerek dualar okundu. Teravihin ardından camiden çıkan cemaat, birbirlerinin ellerini sıkarak Ramazan ' ı tebrik ettiler.

ŞANLIURFA (İHA) - Peygamberler Diyarı Şanlıurfa'da, ilk teravih namazı kılındı.
Hz. İbrahim ve HZ eyüp makamlarının da yer aldığı kentteki camilerde ilk teravih namazı kılındı. Çevre illerde gelen ziyaretçiler ise kentin en önemli dini mekanlarından olan Balıklı Göl Yerleşkesi'ni tercih etti. Yatsı namazı öncesi ve teravih namazı sonrasında ise Hz. İbrahim'in doğduğu rivayet edilen mağarada dua etti.
İlk teravih namazına katılım ise beklenenin altında olduğu belirtilirken, ilk teravih namazını kılan vatandaşlar ise Ramazan ayının barış ve huzur getirmesi temennisinde bulundu.

SAKARYA (İHA) - Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Sakarya ' da ilk teravih namazı kılındı.
Sakarya ' da kılınan ilk teravih namazında camiler doldu taştı. Namaz öncesinde okunan Kur ' an-ı Kerim tilavetinin ardından Sakarya İl Müftüsü İlyas Serenli, ramazan ayının önemi hakkında vaaz verdi. Yapılan duaların ardından ilk teravih namazı kılındı.

ADANA - Adanalılar, Ramazan ayının ilk teravih namazını kıldı.
Sabancı Merkez Camii ' ne gelen vatandaşlar, saf tutarak ilk teravih namazını kıldı. İslam dünyasının kutsal ayı olarak kabul edilen Ramazan ayı, bugün kılınan teravih namazı sonrası gece kalkılacak sahur ile başlayacak.
28 Haziran 2014 Cumartesi günü yayınlandı