'Tekne orucu' tutan çocuklar iftar yaptı - KÜTAHYA
Sahura kalkan ve öğleye kadar bir şey yiyip içmeyen çocuklar, ezanın okunmasıyla hurma ile oruçlarını açtı.İlahilerin okunduğu, duaların edildiği programda çocuklara "diş kirası" hediyeleri verilerek, Osmanlı şerbeti ve Osmanlı macunu ikram edildi.Okul Müdürü Mustafa Ercan, gazetecilere yaptığı açıklamada, tekne orucunun Osmanlı döneminde bir ramazan geleneği olduğunu söyledi.
Bu geleneği yaşatmak için okulun öğretmenleriyle program düzenlediklerini belirten Ercan, "Çocuklarımıza ramazanın coşku ve sevincini yaşatmak istedik. Bunu da bir Osmanlı geleneği olan tekne orucu ile yapmayı düşündük." dedi.
Ercan, tekne orucu geleneğini gelecek yıllarda da devam ettirmeyi planladıklarını sözlerine ekledi.Öğrenciler de ilk kez oruç tutmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.
Sahur Öğretmenler İlahi Öğretmen
16 Mayıs 2019 Perşembe günü yayınlandı















