Suriyeli Çocuk Mültecilere Kuran-ı Kerim Eğitimi

Şanlıurfa ' nın Akçakale Süleyman Şah Konaklama Tesisleri ' nde kalan Suriyeli çocuk mültecilere Kuran-ı Kerim eğitimi veriliyor. Suriyeli öğretmenler tarafından 10 mahallede 2 bin 700 Suriyeli çocuğa Kuran-ı Kerim eğitimi veriliyor.
Suriyeli Çocuk Kuran-ı Kerim İslam 


Ülkelerinde çıkan iç karışıklıktan dolayı Türkiye ' ye sığınan ve Süleyman Şah Konaklama Tesisleri ' nde barınan Suriyeli çocuklara çadır kentte dini eğitim veriliyor. Mahallelerdeki büyük çadırlarda verilen dini eğitimde; Kuran-ı Kerim eğitimi, temizlik, ahlak, kişisel bakım ve siyer dersleri veriliyor.

Çadır kentte verilen dini eğitim ile ilgili açıklama yapan öğretmen Mahmut Ticen, “Çadır kentte 10 noktada bir yıldır Kuran-ı Kerim eğitimi verilmektedir. Yaklaşık olarak 2 bin 700 çocuğa kuran eğitimi veriliyor. Bunlar kız ve erkek olmak üzere bu eğitimden istifada etmektedirler. Bu eğitimimizde, başta Kuranı Kerim eğitimi, temizlik, namaz, mescit adabı, adabı muaşeret olmak üzer, İslam ahlakı üzerine duruyoruz. 110 öğretmenimiz bu çocukların eğitiminde görev almaktadır. Çocuklarımız bu ortamda dahi Kuran-ı Kerim eğitimleri devam etmektedir. Bize bu imkanı tanıyan çadır kent yönetimine teşekkür ederiz” dedi.

21 Kasım 2013 Perşembe günü yayınlandı