Sultanbeyli'de Sokak Köpekleri Operasyonu

Sultanbeyli'de son 15 gün içerisinde iki çocuğu ısıran sokak köpekleri belediye ekipleri tarafından toplandı. Toplanan köpekler hayvan barınağına götürüldü.Sultanbeyli'de son 15 gün içerisinde iki çocuğun sokak köpekleri tarafından ısırılmasının ardından Sultanbeyli Belediyesi ekipleri sahipsiz sokak köpeklerini teker teker toplamaya başladı. Olayın ilki Sultanbeyli Abdurrahmangazi Mahallesi Petrol Yolu Caddesi Çamoluk Sokak ' ta yaşanmıştı.. Fatma Zehra Sandıkçı (6), bakkala giderken sokak köpeklerinin saldırısına uğramış, köpeklerin bacağını ısırdığı küçük kız, vatandaşlar tarafından kurtarılarak hastaneye kaldırılmıştı. Birkaç gün önce yaşanan ikinci olayda ise evlerinin önünde oyun oynayan Mustafa Aktaş (7), sokak köpeğin saldırısına uğramış, bacağından yaralanan küçük çocuk, olayı gören komşuları tarafından kurtarılmıştı.
Hayvan Hakları Büyükşehir Belediyesi Orhanlı Hayvan 


Yaşanan köpek saldırıları belediyeyi harekete geçirdi. Sokak köpekleri için ekip kuran Sultanbeyli Belediyesi, sokak köpeklerini bir bir toplayarak hayvan barınağına götürdü. Köpekleri uyuşturucu iğne ile yakalayan ekipler bazı köpeklerin peşinden koştu. Kovalamaca sonucu yakalanan köpekler araçlara konularak Tuzla Orhanlı ' da bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi köpek barınağına götürüldü.

Sultanbeyli Belediyesi Veteriner İşleri Şefi Nevzat Ablak, sokak hayvanları ile ilgili çalışmaları Hayvan Hakları Kanunu kapsamında sürdürdüklerini belirterek, “Belediyemizin hayvan barınağına götürerek burada kısırlaştırma, aşılama ve mikro cip uygulaması yapıldıktan sonra bir kısmını sahiplendirmeye çalışıyoruz. Sahiplenilmeyenleri on beş gün tuttuktan sonra kanun gereği tekrar salmak zorunda kalıyoruz. Ayrıca geçen hafta ısırma konusuna karışan köpekler de belediyemiz tarafından toplanmış aşıları ve çipleme işlemi tamamlanmış, bizce bilinen köpeklerdir. Aşılı olduğu için tehlikeli değildir” diye konuştu.

18 Nisan 2013 Perşembe günü yayınlandı