Şırnak’ta Cehennem Deresi'nde Rafting Heyecanı

Çözüm sürecinin başlaması ile birlikte Şırnak'ın Cizre ve Güçlükonak ilçe kaymakamlıkları bölgenin farklı etkinliklerle anılmasını sağlamak için Cehennem Deresi'nde rafting turu düzenledi.
Cumhuriyet Şenol Koca Mustafa İmamoğlu Mustafa Akgül Mezopotamya 

Sürekli çatışmalarla gündeme gelen Cehennem Deresi'nde, çözüm süreci ile birlikte bu kez ilk defa rafting heyecanı yaşandı. Cizre ve Güçlükonak kaymakamlığının birlikte organize ettiği Şırnak Vali Yardımcısı Yasin Özcan ' ın desteklediği etkinlik kapsamında Cehennem Deresi'nde rafting turu yapıldı. Tura katılan profesyonel ve amatör raftingciler büyük bir heyecan ve adrenalin yaşadı. Cehennem Deresi'nden başlayıp, Cizre ' de sona erecek olan rafting turu öncesi gazetecilere açıklama yapan Cizre Kaymakam Şenol Koca, ' Şuanda Mezopotamya ovasının Dicle ile buluştuğu noktanın kuzeyinde Cehennem Deresi'ndeyiz. Burası çözüm sürecinden önce daha çok terörle bilinen insanların gelmediği bir noktaydı. Biz bu çözüm sürecinde elde etmiş olduğumuz güzellikleri ve şu doğa harikasına dikkat çekmek ve daha sonrasında Dicle ' nin Nehri ' nin de farklı bir şekilde anılmasını istediğimiz için Güçlükonak Kaymakamı Mustafa Akgül ile birlikte böyle bir organizasyona karar verdik. Bugün de onun başlangıcını yapacağız ' dedi.

' ÇÖZÜM SÜRECİ İLE BİRLİKTE CEHENNEM DERESİ CENNET DERESİ'NE DÖNECEK '

Çözüm sürecinin başarıya ulaşması ile birlikte Cehennem Deresi'nin Cennet Deresi'ne dönüşeceğini belirten Güçlükonak Kaymakamı Mustafa Akgül, ' Burası bilindiği gibi esas olarak terörün geçiş güzergahlarından bir tanesi. İnşallah bu çözüm süreci ile birlikte bu sürecin başarıya ulaşması ile birlikte Cehennem Deresi dediğimiz bu dere inşallah Cennet Deresine dönüşecek ve insanlar daha mutlu ve daha güzel bir gelecekle yaşayacaktır ' diye konuştu.

Aralarında Cizre Kaymakamı Şenol Koca,İdil Kaymakamı Muhammed Mustafa İmamoğlu,Cizre Cumhuriyet Başsavcısı Muhammed Varol,Cumhuriyet Savcısı Taner Şen,İş Adamı Yüksel Bilen ve daire amirlerinin yer aldığı Rafting turu Güçlükonak ilçe sınırlarında bulunan Cehennem Deresi'nde başladı. Cehennem Deresi'nden akıp Dicle Nehri ile birleşen suda ilk defa yapılan rafting turuna katılanlar büyük bir adrenalin ve heyecan yaşadı.
16 Nisan 2013 Salı günü yayınlandı