Oyuncu Yalçın Menteş Rehabilitasyon İle Ayağa Kalktı

Damar tıkanıklığına bağlı olarak sağ dizüstünden bacağı kesilen sanatçı Yalçın Menteş, rehabilitasyon ile ayağa kalktı.Tiyatro ve Sinema sanatçısı Yalçın Menteş, 2013 Ocak ayında damar tıkanıklığına bağlı olarak sağ dizüstünden bacağı ameliyat edilmek zorunda kalındı. Bu ciddi operasyon sonrasında Yalçın Menteş, bir süre hastanede tedavi görmüştü. Daha sonraki bakımına evinde devam edildi. Ameliyat yerindeki yaraların iyileşmesinden sonra ise rehabilitasyon çalışmaları için Bostancı Romatem Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi ' nde tedavi görmeye başladı.
Rehabilitasyon Fizik Tedavi Bostancı Birol Güven Yalçın Menteş 


Yapılan basın toplantısında konuşan usta oyuncu Menteş, sözlerine, “Protezde kampanya vardı kaçırmamak için bacağımı kestirdim” diyerek esprili bir giriş yaptı. Yaptığı esprilerle basın mensuplarını güldüren Menteş'in moralinin yüksek olması dikkat çekti. Menteş; “İnsanlar iki bacakla yaşamaya çalışıyorlar, ben zoru başardım, tek bacakla yaşama deneyimim oldu. Haftanın 4 günü buradayım. Bende çok emeği olan, başta Prof. Dr. Tunç Hoca ve konuşma terapistim Çiğdem Gülerman olmak üzere tüm ekibe huzurlarınızda teşekkür ediyorum” dedi.
Sözlerine devam eden Menteş; “Romatem benim evim gibi oldu. Artık ne zaman isterseniz beni buradan bulabilirsiniz” diye konuştu.

Menteş; iyileşme sürecinde kendisine büyük desteğini esirgemeyerek Doksanlar dizisinde rol veren Yapımcı Birol Güven'e de teşekkür etmeyi ihmal etmeyerek, manevi olarak her hafta dizi setine gitmenin kendisini hayata bağladığını vurguladı.

Menteş, “Hayat çok kısa her an her şey olabilir. Önemli olan sağlıklı olmak ve zor gününde kendisine destek olacak dostlar biriktirmekmiş. Ben de dostlarımdan bunu gördüm. Eşim bana bebek gibi baktı. Bir bebek büyütür gibi bakımımı üstlendi. Bu çok önemli bir destek. Ben zamanında her şeyi yaşadım. Çapkınlıklarım da oldu, alkollü de görüntülendim. Ancak sevgili basın mensupları arkadaşlarım beni hiç bir zaman kötü fotoğraflarla yansıtmadı. Bu da aramızda gelişen samimi iletişimden kaynaklanıyor. Tüm basın mensupları kimin ne olduğunu gayet iyi biliyor. İyiyi kötüyü, samimiyi, yapmacığı ayırt edebiliyorlar” dedi.

31 Ekim 2013 Perşembe günü yayınlandı