Ordu’da Karadeniz Usulü Kurban Pazarlığı

Kurban Bayramı ' na sayılı günler kala, hayvan pazarlarına kurbanlıklar getirilirken, pazarlardaki ilginç pazarlıklar ise gülümsetiyor.Vatandaşlar yaklaşan kurban bayramı nedeniyle Ordu ' da Eskipazar köyünde kurulan hayvan pazarına akın ederken, yaşanan pazarlıklar, pazara renk katıyor. Mehmet Atasever isimli besici hayvanını Hasan Gedik isimli vatandaşa satarken, pazarlığa aracı olan İlhan Şimşek işin içine ' eşleri ' sokunca pazarlık bozulma aşamasına geldi. Atasever, büyük baş hayvanından 3 bin 200 TL isterken, pazarlığa tutuştuğu Hasan Gedik 2 bin 800 TL ' de ısrar edince araya giren İlhan Şimşek, “Tutun elimi pazarlığımı bozanın karısı ölsün” diyerek alıcı ve satının elini tutarken, Hasan Gedik, “Ben bir sülaleyi aileme geçirdim de aldım karıyı, öyle domates tarlasında yetişmedi. Sen ne konuşuyorsun. Karı niye ölüyor” dedi.
Kurban Bayramı Tarım Hayvancılık 


Mehmet Atasever ile Hasan Gedik, 3 bin TL ' de el sıkışırken, bu kurban bayramında hayvan besicileri satışlardan memnun olduklarını söylediler.

KIR: “GEÇEN YIL ÇOK CANIMIZ YANMIŞTI”

Erkan Kır isimli hayvan besicisi, pazara 35 büyükbaş hayvan getirdiğini bayrama günler kala hepsini sattığını belirtirken, “35 hayvanım vardı. Hepsini sattım. Geçen yıldan yüzde 30 fazla satıldı. Geçtiğimiz yıl vatandaşa kilosunu 18 TL ' ye al diye yalvarıyorduk. Bu yıl 20 ile 24 TL arasında satıldı. Bu yıl çok memnunuz geçen yıl çok canımız yanmıştı” diye konuştu.
Öte yandan Ordu Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Musa Sağlam ' da Pazar yerinde incelemelerde bulundu.

MÜDÜR SAĞLAM: “ORDU ' DA 2013 YILINDA 11 BİN KURBANLIK KESİMİ OLACAK”

Müdür Sağlam, Ordu ' da bu yıl yaklaşık 11 bin kurban kesileceğini tahmin ettiklerini belirtirken, açıklamasında, “Kurban Bayramı yaklaşıyor. Kurbanlık satışı yapacak vatandaşlarımız ve kurbanlık alacak vatandaşlarımız ciddi bir hareketlilik yaşanıyor. Kurbanlıklar piyasaya çıkmış durumda ve yoğun bir şekilde pazarda yerlerini alıyorlar. İlimiz genelinde 130 bin büyükbaş hayvan varlığımız var. 110 bin civarında küçükbaş hayvan varlığımız var. Yaklaşık şuan 60 bin dolayında küçük ve büyükbaş hayvan olarak hayvan pazarlarında yerlerini alabilecek durumdadır. Geçtiğimiz yıl gerek mezbahane de gerek geçici kurbanlık kesim yerlerinde yaklaşık 11 bin kurbanlık kesimi yapıldı. 2013 yılında da yine aynı sayılarda kurbanlık kesimi olacağını tahmin ediyoruz. Biz de il ve ilçe müdürlükleri olarak il genelinde kurbanlık satış alanlarında kurban bayramı süresi boyunca sürekli etkin bir şekilde denetimlerimizi sürdüreceğiz. Bu hususta özellikle kolluk kuvvetlerimiz ile birlikte çalışacağız. Yine küpesiz olan pasaportu ya da sağlık raporu olmayan hayvanları kesinlikle üreticilerimiz pazara getirmemelerini ve bu hayvanları tanıtmalarını istiyoruz” şeklinde konuştu.

10 Ekim 2013 Perşembe günü yayınlandı