Onbinlerce Şii, Hazreti Hüseyin Türbesine Akın Etti

Kerbala'da onbinlerce Şii, Hazreti Muhammed'in torunu Hazreti Hüseyin ve 72 arkadaşının şehit edilişinin 1374. yıldönümü münasabetiyle düzenlenen törende Hazreti Hüseyin türbesine yürüdü.
Hazreti Muhammed Sağlık Bakanlığı Bağdat Hazreti Hüseyin 


Törenlere katılmak için Irak'ın dört bir yanından ve İran'dan gelen Şiiler, yürüyüş esnasında elleriye başlarına ve göğüslerine vurarak Hazreti Hüseyin için ağıtlar yaktı.

Kerbela'da törenler için kullanılan güzergahlar sabah saatlerinden itibaren araç trafiğine kapatılarak güvenlik önlemleri alındı.

Bu arada Kerbala'nın yanı sıra Hazreti Ali'nin türbesinin bulunduğu Necef ile İmam Musa Kasım'ın türbesinin yer aldığı Kazımiye ve diğer Şii imamların bulunduğu yerlerde de çeşitli etkinlik düzenleniyor.

ŞİİLERE YÖNELİK SALDIRILARDA 17 KİŞİ ÖLDÜ

Öte yandan Irak Sağlık Bakanlığı, bölgede Şii-Sünni çatışmasını körüklemeyi hedef alan saldırılarda 17 kişinin hayatını kaybettiğini bildirildi.

Bugün başkent Bağdat'ın 160 kilometre güneydoğusundaki Vasit şehrinde, Aşure günü etkinlikleri çerçevesinde yol kenarına kurulan ve yoldan geçenlere yemek dağıtılan bir çadırı hedef alan bombalı saldırı gerçekleştirildi. Yetkililer, saldırıda 7 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Dün Bakuba'da düzenlenen dört farklı saldırıda 10 kişi ölmüştü.

14 Kasım 2013 Perşembe günü yayınlandı