Ölüdeniz Temizleniyor

Muğla Valiliği Melsa şirketini işletmeciliğini yaptığı Ölüdeniz ve Belceğiz plajları ve kıdırak plajlarında açık denizden gelen yüzeysel kirlilik “deniz farajı” da denilen deniz yüzeyi temizlik botu ile giderilmeye başlandı.
Belceğiz Plajı Deniz Turizmi Ölüdeniz Ölü Deniz 


Dünyanın en gözde ve en temiz plajları arasında gösterilen ve Türkiye ' nin tanıtım fotoğraflarında yer alan ölüdeniz plajlarında görev yapmaya başlayan deniz yüzeyi temizlik botu Ölüdeniz Lagünü, kumburnu tabiat parkı plajı, Belceğiz plajı ile kıdırak plajlarında sabah ve akşam saatlerinde başta köpük, sintine, katı, poşet ve diğer atıklarla kardan gelen ağaç yapraklarını önünde bulunan file içersine alıyor. Yaklaşık 19 bin TL'ye özel olarak imal edilen deniz yüzeyi temizlik botu yerli ve yabancı turistler tarafından ilgiyle karşılanıyor. Ölüdeniz kumburununda yapılacak tören ile hizmete girecek olan deniz yüzeyi temizlik botunun kıdırak koyunda ölüdeniz lagününe kadar deniz yüzeyindeki köpük ve tüm atıkları temizleye bileceğini söyleyen su sporları yetkilisi Umut Aras, ' Deniz yüzeyi temizlik botundaki file suya temas edince açılıyor bur sırda tüm atıklar birer birer file doluyor ' diye konuştu.

Diğer yandan, Belceğiz plajı giriş bölümüne bin metre uzunluğundaki köpük ve her türlü atığı önleyici plastik boru serilerek yeni bir önlem alındı.
10 Haziran 2012 Pazar günü yayınlandı