Off-Road Tutkunları Bursa Uludağ’da Şov Yaptı

Bursa ' da özel olarak yapılmış arazi araçlarıyla doğaya meydan okuyan off-road tutkunları Uludağ ' ın eteklerinde şov yaptı.
Recep Öztürk Uludağ 


Zorlu, çamurlu yollardan geçerek doğaya meydan okuyan ve aşılması zor patikaları bile kolaylıkla çıkabilen off-rRoad tutkunları görenleri şaşkına çeviriyor. Kendi zevklerine göre yaptırdıkları arazi araçlarıyla Uludağ ' ın eteklerinden şehir merkezine inen off-road tutkunları, Türkiye ve dünya genelinde yapılan yarışmalarla da ödüller alıyor. Arazi araçlarıyla yoldan geçerken vatandaşların dikkatlerini üzerlerine çeken off-road tutkunları zorlu parkurları çok kalaylıkla geçebiliyor. Arazide kaldıkları zaman da kendi kendilerini çeken arazi araçlarının eğimli arazilerde devrilme yada kayma olasılıkları ise çok düşük. Tecrübeli sürücülerin kendilerine has araç kullanımı ise görenleri hayrete düşürüyor. Sürücüler, eğimli parkurları çıkarken önlerini göremezken, bu sporu herkesin yapamayacağını söylüyorlar.

Off-road sporuna 2007 yılında ATV ile başladığını ifade eden Özcan Özdemir, ilk yaptığı arabanın kendisine yetmediğini anlayarak kendisine özel arazi aracı yaptırdığını söyledi. Sıradan bir insanın bu sporu yapamayacağını ifade eden Özdemir, “Öncelikle iyi bir eğitim almak lazım. Sürüş kabileyeti iyi olmalı ve performansı iyi olmalı. Öncelikle çevre bizim için çok önemli,. Etrafa zarar vermeden gezmek bizim için önemli. Ben gönül vererek bu işi yapıyorum ve arkamızdan gelenlere destek veriyoruz. Doğayla baş edilmez ama yapabildiğimiz kadarını yapıyoruz. Doğadaki engelleri aşmaya çalışıyoruz” dedi.

Yıllardır off-road tutkunu olduğunu ifade eden Hüseyin Barış, bu sporun içinde kondisyon, yardımlaşma ve arkadaşlık öğelerini barındırdığını söyledi. Yarışlarda rakiplerimize far atmak için antrenman yapıyoruz. Bursa ' da doğanın bize verdiği engelleri en güzel şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz. Doğadaki bu engelleri egzersizleri kendi lehimize çeviriyoruz ve yarışmalara katılıyoruz. Daha önce İstanbul ' da yapılan off-road yarışamlarına katıldık ve burada önemli derece elde ettik” dedi.

Meslek icabı bu işin içinde olduğunu ifade eden Recep Öztürk, 12 yıldır off-road sporu yaptığını belirtti. Arazide araca hakim olmanın çok zor olduğunu ancak kendilerinin artık araca alıştığını belirten Öztürk, “Araçtaki donanımların tam olması çok önemli. Bizim araçlarımızda arazi lasitkleri, vinçlerimiz, arazide, deniz suyu geçişlerinde kullandığımız malzemeler var. Araç takla attığınıda bize zarar vermemesi için özel aksesuarlar var. Arazide kaldığımız zaman kendi çekicimiz var, onu ağaca bağlayıp çekiyoruz. Bu işe ilk girdiğimde çok heyecanlıydım ve heyecanım her geçen gün artarak devam ediyor” dedi.

Daha önce arazide korkulan yerlere girmediğini belirten Öztürk, araziye alıştıktan sonra korkulan yerlere bile rahatça girdikiğini söyledi.
11 Nisan 2013 Perşembe günü yayınlandı