Nehir Üzerinde Muhteşem Gösteri

Sabancı Vakfı'nın, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Devlet Tiyatroları işbirliğinde bu yıl 14.'sünü organize ettiği; 'Devlet Tiyatroları - Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali' başladı.
Keşanlı Ali Destanı Dizisi Berlin Sadri Alışık Belçika Ankara Devlet Tiyatrosu 

Adana'nın uluslararası kültür sanat merkezlerinden biri olmasını hedefleyen festival, 'Dünya Tiyatrolar Günü' gibi anlamlı bir günde başlarken, HiltonSA Adana Oteli'nde gerçekleştirilen açılış törenine; İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile birlikte Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı da katıldı. Açılış kapsamında ünlü İtalyan gösteri grubu 'Studio Festi'nin, tarihi Taşköprü ve Seyhan Nehri üzerindeki; 'Büyülü Düşlerin Dünyası' adlı gösterisiyse adeta nefesleri kesti. Gökyüzündeki görsel şölen ve topluluk üyelerinin performansının yanı sıra ortaya konulan dramatik yaratılar, izleyenlerden büyük alkış topladı.

Devlet Tiyatroları'nın gelenekselleşen festival sezonunun ilk ayağını oluşturan ve 27 Mart - 29 Nisan 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan; '14. Devlet Tiyatroları - Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali''ne Türkiye'nin yanı sıra İtalya, Belçika, İspanya, Çin Halk Cumhuriyeti ve Hollanda'dan da tiyatro ve gösteri grupları da katılıyor. Etkinlikler kapsamında Ankara Devlet Tiyatrosu 'Elma Hırsızları', 'Soğuk Bir Berlin Gecesi', 'Sırça Kümes', 'Kontrabas', 'Sinek Kadar Kocam Olsun Başımda Bulunsun' adlı eserleriyle tiyatroseverlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Festivalde ayrıca; İstanbul Devlet Tiyatrosu 'Sidikli Kasabası', 'Kırmızı', Bursa Devlet Tiyatrosu 'Tek Kişilik Yaşam', Sadri Alışık Tiyatrosu 'Keşanlı Ali Destanı', İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları 'Şark Dişcisi', Şaman Dans Tiyatrosu 'İstanbul', Dostlar Tiyatrosu 'Ben Bertold Brecht', Duru Tiyatro 'Sonradan Sonra', Aysa Prodüksiyon Tiyatrosu 'Düğün', Altıdan Sonra Tiyatro Topluluğu '444', 0,2 Tiyatro Topluluğu 'Limonata', Ve Diğer Şeyler Tiyatro Topluluğu da 'Yüzyılın Aşkı' adlı oyunları sanatseverlerle buluşturacağı bildirildi.
Keşanlı Ali Destanı Dizisi Hakkında
Hasret sona erer, Ali askerden döner. Ayrılık acısı çeken genç sevgililer Ali ve Zilha sonunda birbirlerine kavuşacaklardır. Zilha ile evlilik hayalleri kuran Ali’yi büyük bir sürpriz beklemektedir. Ali nihayet vatani görevini tamamlamış, İstanbul’un kenar mahallerinden biri olan Sineklidağ’a, evine geri dönmektedir. Sadece biricik anası Hasibe değil, çocukluk aşkı, mahallenin güzeller güzeli Zilha’sı da onun dönüşünü büyük bir heyecanla beklemek...
devamı
28 Mart 2012 Çarşamba günü yayınlandı