Minik Ahmet'in 'yüzü' gülsün diye seferber oldular - ESKİŞEHİR

Minik Ahmet'in "yüzü" gülsün diye seferber oldular - ESKİŞEHİR - Ahmet Sevinç'in detay görüntüleri - Odunpazarı Dernekler Platformu Başkanı Volkan Doğan'ın konuşması - Anne Fatma Sevinç'in konuşması Minik Ahmet'in "yüzü" gülsün diye seferber oldular - Eskişehir Odunpazarı Dernekler Platformu, 5 yıl süren tedavinin ardından evlat sahibi olabilen Sevinç ailesinin talihsiz bir kaza sonucu çıkan yangında ağır yaralanan 2 yaşındaki çocukları Ahmet'in ameliyat ve diğer giderleri için yardım kampanyası başlattı - Odunpazarı Dernekler Platformu Başkanı Doğan: "Tüm Türkiye olarak, bütün vatandaşlarımızın duyarlı olduğunu biliyoruz. Herkesin çorbada tuzu olsun" - Anne Sevinç: "Yıllarca bir çocuğumuz olsun diye uğraştık. Allah bize Ahmet'i verdi. Sonra da bu olay başımıza geldi. Devletimizden ve vatandaşlarımızdan Ahmet'in sağlığına kavuşması için yardım istiyorum"ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Odunpazarı Dernekler Platformu, gördüktedaviyle evlat sahibi olabilen Sevinç ailesinin talihsiz bir kaza sonucu çıkan yangında ağır yaralanan 2 yaşındaki çocukları Ahmet'in ameliyat ve diğer giderleri için yardım kampanyası başlattı.Bebek arabasında otururken akrabaları olan Down sendromlu 13 yaşındaki kız çocuğunun ateşle oynaması sonucu yaşanan yangında tüm yüzü, elleri ve kolları yanan 2 yaşındaki Ahmet için Eskişehir Odunpazarı Dernekler Platformu yardım eli uzattı.Niğde'den 3 yıl önce Eskişehir 'in merkez Odunpazarı ilçesi Erenköy Mahallesi'ne yerleşen ve geçen yıl haziran ayında kaza sonucu çıkan yangında yüzü, elleri ve kollarında ağır derecede yanıklar oluşan Atilla ve Fatma Sevinç ailesinin çocuğu Ahmet'in, gözlerini, el ve kollarını tamamen kaybetmemesi için ameliyat olması gerekiyor.Gerçekleştirilmesi gereken 3 ameliyat ve tıbbi malzemeler için 300 bin liraya yakın paraya ihtiyacı olan Sevinç ailesi adına, Eskişehir Odunpazarı Dernekler Platformu kampanya başlattı.Sevinç ailesini ziyaret eden Odunpazarı Dernekler Platformu Başkanı Volkan Doğan, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Ahmet bebek için seferber olacaklarını söyledi.

Doğan, geçimlerini hurdacılıkla yapan ailenin zor durumda olduğunun altını çizerek, "Ahmet'in ivedi bir şekilde ameliyatlarını olması gerekiyor. Bodrum'da alanında dünya çapında başarılar elde etmiş Prof. Dr. Mehmet Mutaf Bey ile iletişime geçtik. Kendisi bu ameliyattan herhangi bir ücret talep etmeyeceğini söyledi.

Fakat çeşitli masraflar var. Biz bir miktarını topladık. Sadece 3 ameliyatın masrafları 170 bin lira. Gerekli tıbbi malzemelerle 300 bin liraya yakın bir masrafımız olacak." diye konuştu.
- "Gözlerini kapatamadığı için uyuyamıyor"Küçük Ahmet'in yangında yüzünün tamamını kaybetmesinden dolayı yaşamının olumsuz etkilendiğini dile getiren Doğan, şöyle konuştu:"Kolunun bir kısmını açamıyor. Ellerini zaten kullanamıyor. Gözlerinin etrafındaki derilerin gerginleşmesi her geçen gün arttığı için büyük bir sıkıntı var. Ahmet gözlerini kapatamadığı için uyuyamıyor. Bu durum zamanla gözlerini kaybetmesine sebep olacak. Ellerindeki ve kollarındaki yanıklardan dolayı birçok ameliyat geçirmiş. Ameliyatları ve tedavileri devam etmediği takdirde ellerini bileklerinden kaybetme durumu söz konusu. Yüzünde kalıcı bir hasar var ama hocamızla görüştük, bu hasarı en aza indirebileceğini söyledi.

Tedavi sağlanırsa yüz nakliyle de sağlıklı bir duruma kavuşulabileceğini söyledi.

Tüm Türkiye olarak, bütün vatandaşlarımızın duyarlı olduğunu biliyoruz. Herkesin çorbada tuzu olsun." - "Ahmet'e tedavilerle hamile kaldım"Anne Fatma Sevinç de çocuk sahibi olabilmek için 5 yıl boyunca tedavi gördüklerini belirterek, "Yıllarca bir çocuğumuz olsun diye uğraştık. Allah bize Ahmet'i verdi. Sonra da bu olay başımıza geldi. Ahmet gece uyuyamıyor. Gözleri açık kalıyor. Mecburen uyuduğunda gözlerinden yaşlar akıyor. Sürekli uyanıyor. Çok fazla kaşıntısı oluyor. İlaçları kullanmamıza rağmen derileri gerilmeye devam ediyor. Devletimizden ve vatandaşlarımızdan Ahmet'in sağlığına kavuşabilmesi için yardım istiyorum." ifadelerini kullandı.Ahmet Sevinç için açılan Hesap Numarası: Ziraat Bankası Iban no: TR52000100231084405260 Hesap No: 84405260 5001
Yardım Kampanyası Tıbbi Malzeme Haziran Ayı Kız Çocuğu Yüz Nakli 

28 Ocak 2018 Pazar günü yayınlandı