Mezopotamya Gazeteciler Ödül Töreni Mardin'de Yapıldı

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde faaliyet gösteren Mezopotamya Gazeteciler Cemiyeti 6. Olağan Kongresi Uluslararası Mezopotamya 3. başarı ödülleri sahiplerini buldu.
Ahmet Faruk Ünsal Mezopotamya Uluslararası Mehmet Şahin Güneydoğu Anadolu 


Program Kızıltepe Dunaysr Otel'de gerçekleşen programa Akil İnsanlar Heyeti'nde yer alan Mazlum-Der Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, Mardin Deyrulzafaran Manastırı Metropolitanı Saliba Özmen, Kızıltepe Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Şahin, Mardin Müsiad başkanı Mehmet Ali Dündar, Mardin İş Adamları Derneği Başkanı Nasır Duyan, Kızıltepe Sivil Toplum Demokrasi Platformu Sözcüsü Mehmet Şerif Öter ve çok sayıda kişi katıldı.

Mazlum-Der Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, ' Barış süreci ile alakalı bir inisiyatif başlatıldı. Türkiye?deki akil insanların sayısı elbette 63 kişi değil hele barışı en fazla isteyen en fazla sürece destek veren insanları yaşadığı bölge olan Güneydoğu Anadolu Bölgesinde her birimizin bu barış sürecine destek veren herkesin en akil insan olduğunu hepimizin bildiği gibi bende burada bir kez daha ifade etmek istiyorum. Hepimiz akil insanlarız çünkü hepimiz barışı istiyoruz. Türkiye 30 yaıllık kavgasına son verecek bir irade ortaya koydu. Bu kavga binlerce insanımızın hayatına mal oldu. On binlerce insanımız ceza evinde Avrupa'da şu anda 7 yüz 8 yüz bin civarında bir Kürt diyasporası var. Gençlerimizin bir kısmı elinde silah bir kısmı silah olmaksızın yurt dışında yaşıyor. Türkiye kendisiyle barışacak. Türkiye'nin kendisi ile barışması Türkiye'de hakları gasp edilmiş olan insanların haklarına kavuşmuş olması diğer insanlarımızın eksikliği değildir. Kürtlerin temel hak ve özgürlüklerine kavuşması Türk olmayanlardan bir şey eksiltmeyecek. Aksine kendi vatandaşı ile barışmış olan Türkiye olacak ' dedi.
Mezopotamya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cemil Aydoğan ise, ' Barış sürecinde amacımıza ulaştıktan sonra artık açıklamaktan hiçbir sakınca görmüyoruz. Bundan yaklaşık 8 ay önce ekopolitik kurumunu temsilen barışa katkı sunmak amacıyla Avrupa?'da PKK sorumlularıyla görüşmelerde bulundum. Avrupa sorumlularıyla bu taleplerimiz kandile sunuldu. Yaklaşık ay önce kandilden olumlu cevap aldık. 1-3 Aralık tarihleri arası kandilde görüşmelerde bulunduk. PKK başkanlık konseyi adına Sabri Ok ile uzun bir görüşme yaptım. Çözüm ve barış önerilerini alarak Türkiye?ye döndüm ekopolitik koordinatörü Tanrı Çelenk?'e bu önerileri teslim ettim. Çelenk de bu önerileri ilgili Devlet yetkililerine teslim etti. Ve bu önerilerle BDP ve İmralı'nın görüşmelerine büyük çapta katkı sağladık ' diye konuştu.

Konuşmaların ardında ödüller dağıtıldı.
22 Nisan 2013 Pazartesi günü yayınlandı