Menemen Ticaret Odası'nda Kıyasıya Başkanlık Yarışı

Menemen Ticaret Odası'nda kongre takvimi işlemeye devam ederken Başkan Yılmaz Güral'a rakip olan Haluk Akgün, mevcut yönetimden dert yandı. Seçime 20 günden az bir süre kaldığını belirten Akgün, ' Bir çok kez talep etmemize rağmen üye listeleri halen bize verilmedi. Halbuki bu demokratik bir yarıştır. Şu an görevde olan Başkan Yılmaz Güral benim de başkanımdır. Elbette Odamıza kıymetli hizmetleri de olmuştur. Ancak biz bu yola çıkarken, daha iyisini yapacağımıza inandığımız için çıktık. Artık değişimin olması gerektiğine inanıyoruz ' diye konuştu.
Ticaret Odası Alaçatı 


8 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek olan Menemen Ticaret Odası kongresi için çalışmalarına hız veren başkan adayı Haluk Akgün ve ekibi, Foça'da Menemen Ticaret Odası'na üye işletmeleri ziyaret ederek destek istedi.

Foça'da sürdürdüğü kongre çalışmaları hakkında bilgi veren Akgün, Menemen Ticaret Odası kongresine ekibi ile birlikte hazırlandığını söyledi. Akgün, ' Bilindiği üzere Foça ilçemizde de Menemen Ticaret Odamıza üye olan çok sayıda işletmeler var. Bugünde kongre çalışmalarımız kapsamında burada Odamıza üye işletmecileri ziyaret ederek onlara projelerimizi anlatıyoruz. Üyelerimizin önerilerini, beklentilerini ve sorunları dinliyoruz ' dedi.

FOÇA İLÇESİNE ŞUBE SÖZÜ

Geçmişten bugüne Oda üyelerinin basit bir evrak için bile işini gücünü bırakıp Foça'dan Menemen'e gelmek zorunda kaldığına dikkat çeken Akgün, ' Odamızın merkezi Menemen'de diye Foça üvey evlat muamelesi görmemelidir. Biz bu sorunu ortadan kaldıracağız. Göreve geldiğimizde yapacağımız ilk icraatlardan biri de, ilçemiz Foça'ya odamızın şubesini açmak olacaktır ' diyerek, Foçalı işletmecilere şube sözü verdi.

Ekibi ile birlikte Oda yönetimine talip olduktan sonra Foça ve Menemen ilçelerini kalkındırıp, geliştirmek düşüncesiyle kendi alanlarında uzman kişilerden oluşan danışman heyetleri oluşturduklarını anlatan Akgün, şöyle konuştu: ' Bu hazırlık çalışmalarımız çerçevesinde tüm üyelerimizi kapsayan bir dizi anket çalışmaları yaptık.Yapılan araştırma çalışmaları neticesinde de öncelikle elimizde ne olduğunu ve neler yapabileceğimizi tespit ettik. Bu araştırma ve tespitlerden de yola çıkarak çalışmalarımıza şimdiden başladık. '

' TURİZMDE MARKA BİR FOÇA İÇİN, FOÇA'YI TANITMAK GÖREVİMİZ '

Foça ilçesinin marka bir kent olduğunu, ancak özellikle turizmde yeteri kadar tanıtılamadığını savunan Akgün, şunları söyledi: ' Biz ekip olarak temsil ettiğimiz kentin markalaşmasını önemsiyoruz. Bu nedenle de Foça'nın tanıtımına katkı koymak zorundayız. Foça'yı turizmde ön plana çıkarmalıyız. Çünkü bundan 15-20 yıl önce Çeşme, Sığacık, Alaçatı gibi beldelerimizde turizmin adı bile yoktu. Ama yapılan tanıtım çalışmalarıyla bu beldeler dünya çapında şöhrete sahip oldu. Halbuki bizim Foçamız konum olarak emsalsiz bir sahil kenti. Sık sık yurt dışı seyahatlerinde bulunuyorum, gezip gördüğüm kentlerin çoğunluğunda Foça'nın sahip olduğu bir çok değer yok. Bu anlamda, Foça'nın değerlerini turizm adına avantaja çevirmeliyiz. Turizm ile alakalı yurt içi ve yurt dışında gerçekleştirilen fuarlarda Foça'yı vitrine çıkarmalıyız. Turizmde marka bir Foça için, Foça'yı her platformda tanıtmak bizim görevimizdir. '
22 Nisan 2013 Pazartesi günü yayınlandı