'Mehmet Ali Birand Öldü' İddiası Ortalığı Karıştırdı

Ünlü gazeteci-yazar Mehmet Ali Birand'ın beyin ölümünün gerçekleştiği bildirildi. Kanal D Güne Merhaba programı sunusucu İrfan Değirmenci, twitter'dan başımız sağlosun mesajı geçti ve Mehmet Ali Birand'ın öldüğünü duyurdu. Ama oğlundan gelen haber Mehmet Ali Birand öldü mü? sorusunu akıllara getirdi. Ünlü gazeteci Mehmet Ali Birand, safra kesesi rahatsızlığıyla yattığı hastanede beyin ölümünün gerçekleştiği iddia edildi. İşte Mehmet Ali Birand'ın sağlık durumundaki son gelişmeler...
Kanal D Mehmet Ali Birand Galatasaray Amerikan Hastanesi Galatasaray Lisesi 


Birand, dün safra kesesindeki stent değişimi için Amerikan Hastanesi'nde ameliyat olmuştu. Birand'ın operasyon sırasında kalbinin durduğu ve doktorların çabasıyla yeniden çalıştırıldığı ortaya çıkmıştı.

Amerikan Hastanesi'nden yapılan açıklamada da “Safra yollarındaki darlığa yönelik bir girişim geçiren Mehmet Ali Birand, gözlenen kardiyak sorunlar nedeniyle yoğun bakımda izlenmektedir” açıklaması yapılmıştı.

OĞLU TWITTER'DA YAZDI

Mehmet Ali Birand'ın oğlu yayılan kötü haber üzerine Twitter adresinden yaptığı açıklamada ''Ben Umur Birand, babam halen yoğun bakımda. İyileşmesi için dua ediyoruz. Gösterdiğiniz sıcak ilgi için çok teşekkürler.'' yazdı. Kanal D Haber Müdürü Salih Selçuk da Kanal D Haber Grup Başkanı Mehmet Ali Birand'ın sağlık durumuna ilişkin, ' Birand, yaşıyor, yoğun bakımda ' dedi.

MEHMET ALİ BİRAND KİMDİR?

1941 yılında İstanbul'da dünyaya gelen Mehmet Ali Birand, Galatasaray Lisesi'nden mezun oldu. Gazetecilik hayatına 1964 yılında Milliyet Gazetesi'nde başladı. 32. Gün adlı programla büyük başarı yakaladı. Köşe yazarı, haber sunucusu ve programı yapımcısı Birand, en son Kanal D Haber Grup Başkanıdır


17 Ocak 2013 Perşembe günü yayınlandı