Manisa'da vatandaşların belediyeye 'atık su' tepkisi

Manisa 'da vatandaşların belediyeye "atık su" tepkisi - Manisa 'da vatandaşların belediyeye "atık su" tepkisi - Uzunburun Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisinden detay görüntü - Mahalle sakinlerinden detay görüntü - Atık suyun karıştığı dereden detay görüntü - Çaltı Mahallesi Muhtarı Gürol Kaplan'ın konuşması - Mahalle sakinlerinden Ercan Tünk'ün konuşması Manisa 'da vatandaşların belediyeye "atık su" tepkisi - Yunusemre ilçesi Uzunburun ve Çaltı mahallelerinin sakinleri, 4 ay önce açılan Uzunburun Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisi'nden suyun arıtılmadan dereye akıtıldığı iddia ederek önlem alınmasını istediMANİSA (AA) - Manisa 'nın Yunusemre ilçesine bağlı Uzunburun ve Çaltı mahallelerinin sakinleri, bölgedeki katı atık bertaraf ve düzenli depolama tesisi atık suyunun arıtılmadan dereye akıtıldığını, bu nedenle insan ve hayvan sağlığının tehdit altında olduğunu iddia etti.Uzunburun ve Çaltı mahallelerinde yaşayanlar, Manisa 'da Büyükşehir Belediyesince 4 ay önce hizmete alınan Uzunburun Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisi önünde bir araya geldi.Basın açıklaması yapan Çaltı Mahallesi Muhtarı Gürol Kaplan, tesisin suyunun arıtılmadan dereye gönderildiğini belgelediklerini ileri sürdü.Yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyleyen Kaplan, "Yer altı sularına karışan bu atıklar, yarın bizim soframıza ıspanak ve çilek olarak geliyor. Burada arıtma tesisi olduğu halde arıtılmadan bu sular doğaya bırakılıyor. Çocuklarımızın sağlığı ile oynanıyor. Bizim çöp ya da arıtma tesisi ile ilgili bir sorunumuz yok. Biz sadece suyun yasal olarak temiz bir şekilde akıtılmasını istiyoruz." dedi.
Kaplan, atık suyun mesai gün ve saatleri dışında arıtılmadığını savunarak "Hükümetten ve duyarlı kişilerden burada önlem alınmasını istiyoruz. Hem köylüler hem de hayvan üreticileri bu durumdan şikayetçiyiz. Kirliliğin önlenerek bu suyun arıtıldıktan sonra doğaya bırakılmasını istiyoruz." diye konuştu.
Mahalle sakinlerinden Ercan Tünk ise geçimini çobanlıkla sağladığını belirterek suyu içen hayvanlarının telef olduğunu iddia etti.
Arıtma Tesisi Urus Suç Duyurusu Hayvan Irak 

27 Ocak 2018 Cumartesi günü yayınlandı