Mamak'ta 29 Ekim Vosvos Turuyla Kutlandı

Mamak Belediyesi ile Ankara Volkswagen Dayanışma Derneği, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı Vosvoslarla tur atarak kutladı.Mamak ' ta Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı. Mamak Belediyesi ile Ankara Volkswagen Dayanışma Derneği 50 ' ye yakın Vosvosla konvoy oluşturarak Mamak ' ta tur attılar. Vosvoslardan bir tanesinin direksiyonuna oturan Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “ İlk araç denememi orta sondayken Vosvosla yapmıştım ama direksiyonu bu kadar ağır değildi itiraf ediyorum. Bunu biraz modifiye etmişler” dedi.
Vosvos 19 Mayıs Mustafa Kemal Atatürk Mesut Akgül 30 Ağustos Zafer Bayramı 

Bir gazetecinin, “Vosvos bir tutkudur derler sizin için de öyle mi” sorusu üzerine ise Akgül şöyle konuştu:

“Belki göz ağrısı olduğu için o tutku var ama bu arabalar artık klasik oldu ve ayrı bir özlem var. Araç olarak da tabi gerçekten Almanların ürettiği en güzel arabalardan bir tanesi ki hala daha güncelliği devam ediyor. Biliyorsunuz yeni modelleri de üretiliyor aynı tipte. Tabi bu bir farklılık özellikle sosyal projelerde Volkswagen Derneğiyle birlikte ki bu ikincisi gerçekleştiriliyor. Bugün de istedik ki Cumhuriyet ' in kuruluşunun 90 ' ıncı yılına farklı bir etkinlikle renk katalım. Volkswagen Ankara Derneği ile birlikte bir proje gerçekleştiriyoruz. Bu vesileyle ben Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ' ü ve tüm şehitlerimizi tekrar minnetle ve rahmetle anıyorum ve Cumhuriyetimizin inşallah ilelebet payidar kalacağına olan inancımı tekrar tazelemek ve ifade etmek istiyorum. Böyle farklı bir etkinlikte Türkiye Cumhuriyeti ' nin 90 ' ıncı yılını kutlamanın da ayrı bir mutluluğunu yaşıyorum.”

“ÖZEL GÜNLERDE KULLANIYORUZ AMA VOSVOS AŞKI HER GÜN SÜRMEYE TEŞVİK EDİYOR”

Ankara Volkswagen Dayanışma Derneği üyelerinden Görkem Kılınç, aracının 73 model olduğunu belirterek, “Bu araç 40 yaşında. Bugün 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutlamak için toplandık. 100 ' e yakın Vosvos var. Ankara ' da en büyük bu arabaların grubu. Belediye de yardımcı oldu yakıt konusunda, bugün böyle devam edecek. Özel günlerde kullanıyoruz ama Vosvos aşkı her gün sürmeye teşvik ediyor” ifadelerini kullandı.

Her yıl 30 Ağustos, 19 Mayıs gibi özel günlerde bu etkinliği gerçekleştirdiklerini belirten dernek üyeleri Vosvosun vazgeçilmez bir tutku olduğunu ve her zaman yapılan etkinliği bugün yine coşkuyla yaptıklarını ifade ettiler.

Mamak Belediyesi ' nin önünden başlayan etkinlik, Ankara Volkswagen Dayanışma Derneği üyelerinin Mamak ' ta tur atıp yeniden Belediye önüne gelmesiyle son buldu.
30 Ekim 2013 Çarşamba günü yayınlandı