Kuruyan dereye su takviyesi yapıldı

Birikintilerde kalıp ölen balıklar
Oğlan Harekete Geç Ölü Balık Dere Yatağı 

-Sel bendi dibinde kalan yavru balıkların çabalaması
-Bentten gelen takviye suya doğru atlayan balıklar
-Ekiplerce yapılan inceleme
-Duyarlı vatandaş Bayram Toraman ile röportaj
-Toraman'ın sığ sulardan ölü balıkları toplaması
-Elindeki ölü balıklar
-Dere yatağı ve sel bendinden görüntü

( MERSİN ) MERSİN

- Mersin'in Erdemli ilçesinde suyu tükenme noktasına gelen dere yatağındaki balıklar için seferber olundu. Balıklar için alternatif kaynaklardan su takviyesi yapılarak bölge gözetim altına alındı. İlçeye bağlı Sarıyer Mahallesi Geriz mevkiinden geçen Karacaoğlan Deresi'nin suyu tükenme noktasına geldi. Balık ölümleri riskine karşı vatandaşlar belediyeye başvurup yardım istedi. Erdemli Belediyesi ekipleri ise harekete geçerek alternatif su kaynaklarından, dere yatağı ve sel bendi çevresindeki birikintilere sıkışan balıklar için su takviyesi yaptı. Ardından da bölge gözetim altına alındı. Sarıyer Mahallesi sakinlerinden Bayram Toraman, aylardır yağmur yağmadığını belirterek, dere yatağının bu sebeple kurumaya başladığını belirtti.
Toraman, "Kuraklıktan dolayı deremizde kesilen su nedeniyle balıklarımız küçüklü büyüklü telef olmaya başlamıştır. Erdemli Belediyesini aradık yardım istedik. Onlarda ekipmanları ile gelip çevre kanallardan suları deremize akıtmaya başladı.
Bu sayede geriye kalan balıklarımız kurtulmaya başladı" dedi.
Belediye ekiplerince birikintilere sıkışan balıkların olduğu bölgeler gözetim altına alındı, balıklar için su takviyesi yapıldı.
31 Mayıs 2021 Pazartesi günü yayınlandı