Kum heykellerin bu yılki teması 'Efsaneler' - ANTALYA

Kum heykellerin bu yılki teması "Efsaneler" - ANTALYA - Kum heykel festivali alanından drone ve yer detayları - Alanı gezen ziyaretçiler - Festival direktörü Cem Karaca ile röportajKum heykellerin bu yılki teması "Efsaneler" - Antalya 'da bu yıl 12'ncisi "Efsaneler" temasıyla düzenlenen Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali, kapılarını ziyaretçilere açtı - Kumdan efsaneler, özel ışıklandırma sistemi kullanılan mekanda gece muhteşem görüntüler yansıtıyorANTALYA (AA) - BEKİR BEKTAŞ - Antalya 'da bu yıl 12'ncisi düzenlenen Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali, "Efsaneler" temasıyla ziyaretçilerini ağırlamaya başladı.
Lara Birlik Halk Plajı'ndaki festival alanında farklı ülkelerden 20 kum heykeltraşının 10 bin tondan fazla kum kullanarak yaptığı 200'e yakın farklı mekanı ve zamanı anlatan eser ziyarete açıldı.Aralarında Meksika'daki Chichen Itza, Paris'in sembolu Eyfel Kulesi ve Roma'daki Kolezyum gibi mimari yapıların yanı sıra, dinozor, ejderha ve thor gibi mitolojik ve efsanevi ögenin yer aldığı eserlerler ilgi görüyor.Kumdan efsaneler, özel ışıklandırma sistemi kullanılan mekanda gece muhteşem görüntüler yansıtıyor.Festival direktörü Cem Karaca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl 12'ncisini düzenledikleri festivalin temasını "efsaneler" olarak belirlediklerini söyledi.

Karaca, "20 kum heykeltraşın, 10 bin ton kum kullanarak saatlerce süren çalışmaları sonucunda ortaya koyduğu 200 eseri alanda ziyaretçilerin ilgisine sunduk. Özellikle akşam saat 20.00'den sonra aydınlatmaların da devreye girmesiyle masalsı bir ortam oluşuyor. Ziyaretçilerimiz, dünya efsanelerinin en çarpıcı örneklerini burada görme imkanına sahipler." diye konuştu.
Alanın 09.00 - 23.00 saatlerinde gezilebildiğini kaydeden Karaca, bu yıl geçmiş yıllardan farklı olarak oluşturdukları bir alanda 4 - 13 yaşlarındaki çocuklara kinetik kum kullanarak kum heykel yapma imkanı tanıdıklarını belirtti.
- Çocuklara özel alan oluşturulduKaraca, "Magic Sand Castle adlı bir kum kale oluşturduk ve burada mini bir atölye düzenliyoruz. Minik ziyaretçilerimize kinetik kum kullanarak, ilk kum heykel sanat eserlerini oluşturma imkanı verip, etkinlik sonunda da sertifika veriyoruz." dedi.
Karaca, etkinliğin 12 ay boyunca açık kalacağını sözlerine ekledi.
Muhabir Mitoloji Ziyaretçiler Festival Rektör 

12 Mayıs 2018 Cumartesi günü yayınlandı