Küçük oyuncu Zülal Memişoğlu'ndan Afrin'deki Mehmetçik'e mektup - İSTANBUL

- Küçük Zülal'in Mehmetçik için yazdığı mektubu okuması - Zülal ile röportajKüçük oyuncu Zülal Memişoğlu'ndan Afrin'deki Mehmetçik'e mektup - Oyuncu Memişoğlu: - "Afrin'deki şehitlerimiz ve Mehmetçik için, bütün Suriyeli çocuklar için bir de askerlerimizi ve polislerimizi çok sevdiğim için yazdım. Oraya gidemiyoruz, savaşamıyoruz, çocuğuz ama biz yine de dua ediyoruz" - "Babam bir kere Suriyeli bir abiye ayakkabı vermişti, ben onu gördüğümde o kadar ağlamıştım ki içim bile yanmıştı"İSTANBUL (AA) - MUSA ALCAN - Cemal Hünal ve İrem Helvacıoğlu'nun başrolünde yer aldığı "Kızım ve Ben" filminde bir özel harekat polisinin kızını canlandıran çocuk oyuncu Zülal Memişoğlu, Afrin'de Zeytin Dalı Harekatı'na katılan Mehmetçik için bir mektup yazdı.Mektubu öğretmeninin yönlendirmesiyle kaleme alan Memişoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "(Mektubu) Afrin'deki şehitlerimiz ve Mehmetçik için, bütün Suriyeli çocuklar için bir de askerlerimizi ve polislerimizi çok sevdiğim için yazdım. Biz onları yeneceğiz, çok güçlüyüz. Oraya gidemiyoruz, savaşamıyoruz, çocuğuz ama biz yine de dua ediyoruz." dedi.
Memişoğlu, öğretmenlerinin haritadan o bölgeleri anlattığını belirterek, "(Suriyeli çocukları gördüğümde) Acılı bir durum hissediyorum. İçine bıçak saplanır gibi bir şey olur ya, kramp giriyor. Babam bir kere Suriyeli bir abiye ayakkabı vermişti, ben onu gördüğümde o kadar ağlamıştım ki içim bile yanmıştı." ifadelerini kullandı. - Filmden kazandığı parayı da şehit çocuklarına gönderecekCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı çok sevdiğini ifade eden Zülal Memişoğlu, "Cumhurbaşkanımıza, polislerimize, askerlerimize çok ama çok teşekkür ediyorum. (Polis ve askerleri görünce) Çok güvende ve güçlü hissediyorum kendimi." diye konuştu.
Memişoğlu, Murat Gürvardar'ın yönetmenliğini üstlendiği, 6 Nisan'da sinemaseverlerle buluşacak "Kızım ve Ben" filminden kazandığı parayı da şehit çocuklarına göndereceğini dile getirdi.Mektubun içeriği şöyle:"Afrin'deki abilerim. Bu savaşı siz kazanın. Oradaki bebek olan ve oradaki insanları koruyun. Bizim Türkiye'miz kazansın. Sadece siz değil, biz de elimizden geleni yapıyoruz. Allah sizden razı olsun. Gerekirse biz gelir savaşırız. Türk bayrağımızı koruyun. Onların kendi bayrağını diktirmeyin. Onlardan biz korkmayız. Biz kötülerle savaşırız. Bizim askerlerimiz çok savaşır. Onları yeneceğiz. Amerikalılarla da savaşırlar. Allah için savaşırlar. Biz sizin için dua ediyoruz. İnşallah orada üşümüyorsunuzdur. Zafer müjdenizi bekliyorum."
Şehit Muhabir Öğretmenler Öğretmen Harekat Polisi 

8 Mart 2018 Perşembe günü yayınlandı