Keçilerle iç içe yaşam süren Elmalılı Rabia'nın hayali veterinerlik - ANTALYA
Hayvanlarla ilgilenmenin huzur verdiğini aktaran Orhan, onlarla uğraşmanın, yem vermenin, oyun oynamanın tüm stresini aldığını dile getirdi.Çobanların doğal ortamda bir yaşam sürdüğünü vurgulayan Orhan, "Kendi yaptığınız peyniri, yoğurdu, yağı, kendi ektiğiniz domatesi, biberi, her türlü sebze ve meyveyi yiyorsunuz. Bundan daha güzel ne olabilir ki. Bir dönem köyden şehirlere göç eden insanlar, şimdi organik yiyecek, organik hayat diye tonlarca para harcayarak, köylere geliyor. Biz ise bunlar için ayrı para ödemiyoruz." dedi.
- Keçilerine bir şey olmasından çok korkuyorKeçilerini ailenin birer ferdi olarak gördüğünü söyleyen Orhan, hayvanlarına bir şey olunca aile fertlerinin başına gelmiş gibi çok üzüldüğünü ifade etti.
Orhan, Kurban Bayramı döneminde keçilerinden ayrılmanın zor olduğunu belirterek, şöyle devam etti:"Elimizde doğuyorlar, onları besliyoruz, büyütüyoruz. Biberonla beslediğim keçilerim var. Babam keçileri pazara götürdüğünde satılmaması için çok dua ettiğim günler oldu ama bu da bir döngü. Sonuçta biz de bundan para kazanıyoruz. Hayvanlarla ilgilenirken okulumu da ihmal etmiyorum. Keçileri otlatırken ödevlerimi yapıyorum, ders çalışıyorum. Neredeyse her dönemde bir takdir belgesi aldım. Şimdi üniversite sınavına hazırlanıyorum. Veteriner olabilirsem mesleğimi yaparken keçilerimden ayrı kalmamış olacağım. Onlara daha fazla faydalı olmak istiyorum. Benim için en ideal meslek veterinerlik."Geçen yıl üniversite sınavında aldığı puan veterinerlik bölümüne yetmediği için tercih yapmadığını anlatan Orhan, bu yıl artırdığı çalışma temposuyla istediği bölüme yerleşeceğine inandığını ifade etti.
Orhan, keçilerin sınava hazırlanma sürecinde kendisini daha çok motive ettiğini söyledi.
Ders Çalış Muhabir Üniversite Sınavı Kışla Hayvan
11 Aralık 2019 Çarşamba günü yayınlandı















