İzmir’den Filistin’e Destek Eylemi

İzmir Sivil Toplum Kuruluşları, İnsani Yardım Vakfı, Memur-Sen ve diğer dernekler üyeleri İzmir Konak Meydanı ' nda İsrail ' in Gazze ' ye düzenlediği saldırıyı kınamak için toplandı.
İnsani Yardım Vakfı Mehmet Kaya Filistin Sivil Toplum İnsani Yardım 


Konak Meydanı ' nda toplanan yaklaşık 500 kişilik grup, attığı sloganlarla İsrail ' e lanet yağdırırken, ellerinde ise Gazze ' ye uygulanan zulmün fotoğrafları vardı. İzmir Filistin Dostları Platformu adına okunan basın açıklamasında ise şu ifadeler yer aldı; “Son saldırılarda şehit olan Filistinlilerin sayısı 900 ' e ulaşmıştır. Sadece kınamalarla kalmayalım. 2004 yılında Amerikan Yahudi Konseyi tarafından verilen cesaret nişanını iade edin. İsrail Büyükelçisini ülkemizden çıkarın. Tüm resmi anlaşmaları askıya alın. İsaril ' in, İran, Suriye ve Lübnan ' la ticareti yasakladığı gibi siz de İsaril ' le doğrudan ya da dolaylı olarak ticareti yasaklayın.”

İHH Gazze sorumlusu Mehmet Kaya yapılan canlı telefon bağlantısıyla, İsrail ' in uyguladığı ateşkes esnasında yaşananları meydanda toplanan kalabalığa aktardı.
27 Temmuz 2014 Pazar günü yayınlandı