İstanbul’da kar hazırlıkları

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Çarşamba gününden itibaren İstanbul'a kar yağışının etkili olacağını açıkladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi kışın sorunsuz geçmesi ve şehir hayatının normal seyrinde devam etmesi için önlemler alırken, AKOM da Salı gününden itibaren ilgili tüm birimlerin katılımıyla alarm durumuna geçecek.
Büyükşehir Belediyesi Meteoroloji Genel Müdürlüğü Kar Yağışı 


5 BİN KM YOL KONTROL ALTINDA TUTULACAK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi karla mücadele çalışmaları kapsamında bin 114 araç ve iş makinesi, 5 bin 450 personel ile 4000 km yol ağında olumsuzluklara karşı görev yapacak. Toplam 360 adet müdahale güzergahı belirlenirken, tüm araçlar araç takip sistemi ile anlık olarak AKOM ' dan takip edilecek.

5 BİN 450 PERSONEL HAZIR BEKLİYOR
Salı gününden itibaren tüm birimler ile birlikte alarm durumuna geçeceklerini ifade eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Daire Başkanlığı Müdür Yardımcısı Ahmet Emin Demirsoy, “2015 - 2016 kış sezonunu sorunsuz geçirmek için AKOM koordinesinde tüm önlemleri aldı. İstanbul genelinde bin 114 iş makinesi, 5 bin 450 personel ile hazır durumda beklemektedir ' DEDİ.

KAR YAĞIŞININ İKİ GÜN SÜRMESİ BEKLENİYOR

Salı gününden itibaren alarm durumuna geçeceklerini ifade eden Demirsoy şöyle devam etti: ' Çarşamba ve Perşembe günü kar bekleniyor. İstanbul genelinde herhangi bir sorun yaşanmaması için Büyükşehir Belediyesi olarak hazırız. İlçe belediyelere tuz takviye desteği yapıldı. Depolarımızda 250 bin ton tuzumuz ve bin 200 solüsyonumuz mevcut. Biz hazırız. Sıkıntısız, kazasız bu durumu atlatmak istiyoruz. Çalışmalarımız bu doğrultuda devam ediyor.”

52 KM'LİK METROBÜS YOLU SÜREKLİ AÇIK TUTULACAK

Metrobüs yolunun da sürekli açık tutulacağını ifade eden Demirsoy, “52 km uzunluğundaki Metrobüs yolu 32 araçla sürekli ulaşıma açık tutulacak. Kritik kavşak ve noktalarda 52 adet kurtarıcı ve çekici araçlarımız yolda kalma ve kazalara karşı 24 saat boyunca görev başında olacaktır” şeklinde konuştu.
28 Aralık 2015 Pazartesi günü yayınlandı