İnsanlara Küsen Turgay Aktaş 5 Yıldır Dağda Yaşıyor

Kayseri'de, gördüğü kötülükler nedeniyle insanlara kızgın olan Turgay Aktaş, bir dağda kendi çabasıyla yaptığı oyukta 5 yıldır yaşam mücadelesi veriyor.
Mustafa Demir 


Robinson Crusoe'nin hayatını andıran bir yaşantısı olan Turgay Aktaş, 5 yıldır bir dağa yaptığı oyuk içinde yaşıyor. Başına gelen olaylardan dolayı insanlara kızgın olduğunu ve küstüğünü söyleyen Aktaş, ' Yaşadığım köyde sürekli olarak bana kötü davranıyorlardı. Bir defasında da benim üzerime kızgın su dökerek canımı yaktılar ' dedi.
Kendisine yapılan kötülüklere dayanamadığını ve dağlara çıktığını anlatan Aktaş, ' Her işimi kendim görüyorum. Suyumu dereden alıyorum. Ara sıra ihtiyaçlarımı görmek için köye iniyorum. Bazı köylüler de bana yardımda bulunuyor ' diye konuştu.
Dağda tek başına yaşadığı için mutsuz olduğunun altını çizen Aktaş, ' Hayatta hiç kimsem kalmadı. Gidecek bir yerim yok. Bana birilerinin yardım etmesini istiyorum ' dedi.
Özellikle kış aylarında büyük sıkıntı çektiğini söyleyen Aktaş, ' Havalar çok soğuk olduğu zaman oyuktan ıkamıyorum. Soğuk ve karlı hava nedeniyle büyük sıkıntı çekiyorum ' diyerek 5 yıldır yaşadığı zorlu hayatı anlattı.
Aktaş'a yardım elini uzatan köylülerden Mustafa Demir, “Yıllardır Turgay ' a yardım ederiz. Kendisi haftada bir gelir. Biz de yiyecek, içecek yardımı yaparız. Neden dağa çıktığını bilmiyorum. Allah rızası için yardım ediyoruz” dedi.
29 Ekim 2012 Pazartesi günü yayınlandı