İHH Suriyeli Kimsesiz Çocukları Unutmadı

Ülkelerindeki iç savaşta anne ve babasını kaybederek kimsesiz kalan çocuk ve ailelerine İHH, Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki lojistik merkezinde iftar sofrası kurdu.
İnsani Yardım Vakfı İhh Suriye İnsani Yardım Reyhanlı 


İHH Suriye Çalışmaları Hatay Ofisi basın danışmanı Burak Karacaoğlu, yaptığı açıklamada, Ramazan ayının birlik beraberlik zamanı olduğunu söyledi.İHH İnsani Yardım Vakfı'nın, Ramazan ayının 15 gününde Suriye'nin iç bölgelerinde yardıma muhtaç olan yaklaşık 4,5 milyon kişiye yardım ulaştırdı diyen Karacaoğlu, Suriye ' de sivillere yönelik saldırılar devam ediyor, milyonlarca insan evlerini terk edip yardıma muhtaç hale geldi. İHH ekipleri de yardım ulaştırmaya devam ediyor dedi.

Suriye'ye yardım çalışmaları hızla devam ettiğini belirten Karacaoğlu, Bugün ülkelerindeki iç savaşta anne veya babasını kaybetmiş kimsesiz kalan çocuklara iftar sofrası kurmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Suriyeli kimsesiz kalan kardeşlerimizin yanında olduğumuzu göstermenin gayreti içindeyiz. Bu Ramazan ayının güzelliğini onlarla yaşamak çok güzel ve anlamlıdır” diye konuştu.

Karacaoğlu, Suriyeli çocuklar, ülkelerinde yaşanan savaşın acımasızlığını yaşıyor. Suriye ' de saldırılar ve çatışmalar nedeniyle annesini veya babasını kaybetmiş çocuklar geride kalan yakınlarının yardımlarıyla Türkiye'ye geliyor. Burada yakınlarının yanında barınan yetimlere bizde İhh olarak iftar soframızı Reyhanlı'daki lojistik merkezinde gerçekleştiriyoruz dedi.
Hatay genelinde Suriyeli çocuk ve yakınlarının olduğu 600 kişiye iftar verdiklerini aktaran Karacaoğlu, tüm çocuklar yakınlarıyla otobüslerimizle evlerinden alınarak buraya getirildi. Bu arada hep birlikte iftar ettik diye konuştu.

İftar duaların ardından başladı.

17 Temmuz 2014 Perşembe günü yayınlandı