İGİD'’in Düzenlediği ‘inovasyon Ödülleri’ Sahiplerini Buldu

İzmir'de kurulu firma ve işletmecilerinin dikkatini inovasyona çekmek ve öncelikleri arasına sokmak amacıyla İzmir Genç İş Adamları Derneği'nin (İGİD) düzenlediği 'İzmir İnovasyon Ödülleri 2013' yarışması sonuçlandı. Yarışmada dereceye girenlere ödülleri Kaya İzmir Thermal Convention Otel'de düzenlenen törenle verildi.
Strateji Kayhan İzmir Ticaret Odası İzmir Üniversitesi Mühendislik 


Törende konuşan İGİD Başkanı Mehmet Timuroğlu, inovasyon kavramının rekabet ve başarının temelini oluşturduğunu söyledi. Firmalar ve işletmecilerin, inovasyona verdikleri önem oranında gelecekte var olabileceklerinin farkında olduklarını aktaran Timuroğlu, ' İGİD olarak bu farkındalığı pekiştirmek için biz de yapılmış en kapsamlı inovasyon temalı organizasyonlardan birini İzmir İnovasyon Ödülleri adı altında düzenledik. Yarışma, İzmir'de inovasyon heyecanı oluşturmuştur. Değişim ve yeniliği ifade eden inovasyon özellikle KOBİ'lerin temel ilgi alanı haline gelmelidir ' dedi.

DEMİRTAŞ: BU YARIŞMAYI NEDEN BİZ YAPMADIK DİYE DÜŞÜNDÜM

Geceye katılarak konuşma yapan İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkanı Ekrem Demirtaş, İGİD'in İzmir'de kendisine önemli bir yer edinmiş sivil toplum örgütü olduğunu ifade ederek, ' Buraya gelirken, neden inovasyonla ilgili yarışmayı biz akıl etmedik diye düşündüm. Bu güzel fikir için kutluyorum. İnovasyon bizim geleceğimiz. 2012 yılı bütçemize inovasyon konusunda kullanılmak üzere 600 bin lira kaynak ayırdık ve dedik ki, yetmezse bu parayı arttırırız. Ama nedense hiç kimse inovasyonum var bana bu konuda ne kadar destek olursunuz diye başvurmadı. Başvuru olmaması İzmir'de inovasyona dreğer verilmediği, yapılmadığı anlamına gelmiyor. İnovasyon konusunda yapılacakları biz oda olarak desteklemeyi görev biliyoruz ' diye konuştu.

Ödüllerin verilmesi öncesinde Türk Telekom Strateji ve İş Geliştirme Koordinatörü Dr. Mustafa Aykut, katılımcılara, 'Geleceğin Sektörleri' konulu bir sunum yaptı. Sunumun ardından ödül törenine geçildi. İGİD İzmir İnovasyon Ödülleri'nde birinciliği Norm Cıvata firması adına Mehmet Fatih Uysal kazandı. İkinci Netform Mühendislik'ten Mert Aygen olurken, İdeal Vantilasyon'dan Cüneyt Aksüyek ise üçüncü oldu. Yarışma kapsamında Jüri Özel Ödülü ise Vav Teknoloji'den Temel Akçay'ın oldu. İnovasyon Girişimcilik Ödülü'nü Sosyonet alırken, İnovasyon Teşvik Ödülleri ise Ortak Gelişim Danışmanlık ve Otarge Otomotiv Güvenlik Yazılımları'na verildi.

Ödül törenine, Mazhar Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Zorlu, İleri teknoloji Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Mustafa Güden, İzmir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, KOSGEB İzmir Güney Hizmet Müdürü Mustafa Çanakçı, KOSGEB İzmir Kuzey Hizmet Müdürü Oğuz Kılınç ile iş adamları katıldı.

18 Nisan 2013 Perşembe günü yayınlandı