Engelliler Mikrolight İle Şehri Havadan Haberidi

Karabük'te özel rehabilitasyon merkezlerinde eğitim gören engelli çocuklar, mikrolight ile şehri havadan izledi. Engelli çocuklar, gök yüzünden izledikleri Safranbolu'nun doğal ve tarihi güzelliklerine hayran kaldı.
Hasan Gemici Eğitim Merkezi İlköğretim Okulu 


' Uçmak Özgürlüktür ' sosyal sorumluluk projesi kapsamında Safranbolu Kaymakamlığı desteği ile 32 engelli çocuk, 250-300 metre yükseklikten şehri izledi. Yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği mikrolight uçaklarına korkusuzca binen öğrenciler pilot Lütfi Yüzüak ile birlikte zevkli uçuşlar yaptı. Zihinsel ve bedensel engelli çocuklar havada yaklaşık 15 dakika kalarak Safranbolu'nun eski çarşı ve yeni çarşı bölgesini havadan gördü. Bazı çocuklar tekrar uçmak istediklerini belirttiler.

Engelli çocukları uçurmanın ayrı bir zevk olduğunu belirten pilot Lütfi Yüzüak, ' Organizasyonun gerçekleşmesine vesile olan Safranbolu Kaymakamına teşekkür ediyorum. Ben bugüne kadar bir çok kişi ile uçtum ama uçarken aldığım en büyük zevklerden biri bu çocuklarımızla uçmak oldu. Onların gözlerindeki o mutluluğu görmek onların size sözlerle değil sarılarak öperek teşekkür etmeleri ayrı duygu. Bugüne kadar yaptığım en güzel uçuş oldu. Emeği geçenlere çok teşekkür ederim. ' dedi.

' Uçmak Özgürlüktür ' projesine, Aylin Özel Eğitim Merkezi, Sevgi Bağı İş Okulu, Yaşama Sevinci İlköğretim Okulu, Hasan Gemici Eğitim Uygulama Okulu ve Mehmet Mescier İş Eğitim Merkezinde eğitim alan öğrenciler katıldı.

27 Kasım 2012 Salı günü yayınlandı