Dünya Rabia Gününde Mısır Darbesi Tüm Yurtta Protesto Edildi

Tekirdağ merkez Süleymanpaşa'da 14 Ağustos Rabia Günü dolayısıyla eylem yapıldı.
Muhammed Mursi İbrahim Çetin Sivil Toplum Doğu Türkistan 


Mısır'da geçtiğimiz yıl darbenin ardından yapılan gösterilerde emniyet güçlerinin müdahalesi ile hayatını kaybeden binden fazla gösterici Tekirdağ'da anıldı. Tuğlalı Parkta Tekirdağ Sivil Toplum Platformları tarafından düzenlenen etkinlikte basın bildirisi okunarak Mısır ' daki Sisi hükümeti ve farklı yerlerde yaşanan zulümler protesto edildi.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Süleyman Çalışkan, 14 Ağustos Rabia Günü ' nde Türkiye ' nin dört bir yanında zalimlere karşı eylem yapıldığını belirtti.

KÜTAHYA (İHA) - Kütahya'da Rabia Platformu tarafından 'zulme sesziz kalma' yürüyüşü düzenlendi.Çok sayıdaki sivil toplum örgütü temsilcisi ve üyesi, Zafer Meydanı'nda toplantı. Topluluk, daha sonra Sevgi Yolu üzerinde slagon atarak, yürüşe geçti. Bu arada, topluluğu vatandalarda alkış ve sloganlarla dektek verdi.

Yürüyüşün sonlandırıldığı Karagöz Cami önündeki basın açıklamasını Genç Memur-Sen Kütahya Şube Başkanı Mehmet Zahid Behti yaptı.

ELAZIĞ - Muhammed Mursi'ye yapılan askeri darbenin yıl dönümünde Elazığ ' da gösteri düzenlendi. Dünya Rabia Günü dolayısıyla düzenlenen gösteride Postane Meydanı ' nda toplanan kalabalık Ortadoğu ' da Müslümanlara yapılan saldırıları kınadı.

Elazığ ' da Dünya Rabia Günü nedeniyle gösteri düzenlendi. Genç Memur-Sen önderliğinde toplanan çok sayıda sivil toplum kuruluşu üyesi, attıkları sloganlar ve açtıkları pankartlarla Ortadoğu ' da Müslümanlara yapılan saldırıları kınadı. Mısır, Suriye, Doğu Türkistan, Filistin, Telafer, Kerkük, Keşmir, Halep, Sincar, Orta Afrika Patani ve Arakan ' da yaşayan Müslüman halka yapılan zulümlerin bir an önce durmasını isteyen kalabalık, Postane Meydanı ' ndan öğretmenevi önüne kadar sloganlar atarak yürüdü.

KONYA - Konya ' da “14 Ağustos Dünya Rabia Günü” etkinlikleri kapsamında Genç Memur Sen İl Temsilciliği ve Rabia Platformu basın açıklaması yaptı.

Mısır'daki askeri darbenin ardından yaşanan katliamları unutturmamak için ilan edilen “Dünya Rabia Günü” dolayısıyla Rabia Platformu, Genç Memur-Sen üyeleri ve vatandaşlar Kayalıpark alanında bir araya geldi. Kur ' an-ı Kerim tilavetinin ardından Genç Memur-Sen adına açıklama yapan İbrahim Çetin, 14 Ağustos'un insanlığın dünyaya sahip çıkma, ümmetin adaleti ve merhametini dünyaya hakim kılmaya karar verdiği gün olduğunu söyledi.

SİVAS - Sivas ' ta Genç Memur-Sen tarafından ' 14 Ağustos Dünya Rabia Günü ' nedeniyle kent meydanında basın açıklaması yapıldı.Mısır'daki askeri darbenin ardından yaşanan katliamları unutturmamak için ilan edilen “Dünya Rabia Günü” dolayısıyla Genç Memur-Sen üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, vatandaşlar kent meydanında bir araya geldi. Yaklaşık 100 kişilik grup ellerindeki dövizlerle Mısır ' daki darbeyi protesto etti.
15 Ağustos 2014 Cuma günü yayınlandı