Çanakkale'de Sığır Güzellik Yarışması

Çanakkale ' nin Biga ilçesinde düzenlenen Tarım ve Hayvancılık Fuarı, sığır güzellik yarışmasıyla başladı. Podyuma çıkan dana, düve ve tosunlar, güzellik konusunda birbirleriyle yarıştı.
Ticaret ve Sanayi Odası Murat Ceylan Tarım Tarım ve Hayvancılık Fuarı Hollanda 

Biga ' da bu yıl üçüncüsü düzenlenen Tarım ve Hayvancılık Fuarı ile 8 ' incisi yapılan Ticaret ve Sanayi Fuarı, sığır güzellik yarışmasıyla başladı. İlçe merkezinde yapılan yarışmada, besiciler en güzel hayvanlarını görücüye çıkardı. 5 jüri üyesi, hayvanları tek tek kontrol ederek, görünüş, güzellik, bakım, sağlık gibi kriterlere göre puan verdi. Yarışmada, ilk 3 hayvanın sahibine cumhuriyet altını, yem ve çeşitli hediyeler verildi.

Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan Doğan, fuarın ilçe için son derece önemli olduğunu söyledi. Hayvancılığın desteklenmesi için bu sene ilk kez sığır güzellik yarışması tertiplediklerini belirten Başkan Doğan, “Biga, ticaret ve sanayi alanında olduğu kadar, hayvancılıkta da önemli bir yere sahip. Bunu duyurmak ve hayvancılığı teşvik etmek maksadıyla böyle bir yarışma düzenledik. İlgiden son derece memnunuz” dedi.

Biga ilçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Ceylan, “Biga, hayvancılığın çok fazla yapıldığı, hatta Türkiye ' nin Hollanda ' sı denilen bir bölge. Irk çeşitliliğimiz çok fazla, süt verimimiz gayet iyi. Biz de yetiştiricilerimizi teşvik etmek için böyle bir yarışma düzenleme gereği duyduk. Ticaret Odası, Ticaret Borsası, Ziraat Odası ve bizim katkılarımızla ortaya çıktı” diye konuştu.

20 Eylül 2013 Cuma günü yayınlandı