Bıçaklar Kurban Bayramı İçin Bileniyor

Edirne ' de Kurban Bayramı'nın yaklaşması ile bıçak bileyicilerinin de işleri artmaya başladı. Edirne Tahtakale caddesinde bıçakçılar, Kurban Bayramının yaklaşması nedeniyle yoğun mesaiye başladı. Son güne kalmak istemeyenler bıçaklarını bileterek kurbanlarını kesmeye hazırlanıyor. Uzun yıllardan beri baba mesleğini Edirne ' de sürdüren 67 yaşındaki Mehmet Çetin, 51 yıldır geçimini bıçak bileyerek sağlıyor.
Kurban Bayramı Tahtakale Mehmet Çetin 


Çetin Kurban Bayramı'nın yaklaşması dolayısıyla işlerin yavaş yavaş hareketlendiğini belirterek, bıçaklarını biletmek isteyenlerin yoğunluğa kalmamaları için bir an önce bıçaklarını biletmelerini önerdi.

“KALİTE İÇİN YERLİ MALI TERCİH ETSİNLER”

Çetin Kurban keseceklerin ucuz bıçaklardan kaçınmaları gerektiğini ifade ederek, ' Özellikle Çin mallarından uzak durmaları gerekir. Yerli malı bıçaklarımız hepsinden kat kat kaliteli, özellikle Türk malı bıçaklarını tercih etmelerini öneriyorum. Vatandaşlar bıçakların kalitesinden pek anlamadıkları için bizlere soruyorlar, biz de onlara en iyi bıçağı öneriyoruz” dedi.
Çetin, “Kurban bayramında son güne kalmadan hazırlıklarını yaparak, bıçaklarını biletmeleridir. Bizler de yaptığımız işi daha rahat ve daha iyi yapabileceğimizi düşünüyorum” şeklinde konuştu.
20 Eylül 2013 Cuma günü yayınlandı