Beylikdüzü Belediyesi'nden Satranç Turnuvası

Beylikdüzü Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen, teknik desteğin Türkiye Satranç Federasyonu tarafından sağlandığı ve 12 yaş altı çocukların dört ayrı kategoride yarıştığı Satranç Turnuvası sona erdi. Turnuvada dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
Ülker Efrahim Yeşil Beylikdüzü Belediyesi Milli Eğitim Müdürlüğü Bayraktaroğlu 


İki gün boyunca devam eden 12 yaş altı çocukların 4 ayrı grupta yarıştıkları Beylikdüzü Belediyesi Satranç Turnuvası çekişmeli maçlara sahne oldu. Turnuvanın açılışını yapan Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, yarışmalarda bulunan tüm öğrencilere başarılar diledi. Başkan Uzun turnuvanın ilk açılış hamlesini de çocuklarla birlikte yaptı.

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Beylikdüzü Belediyesi Satranç Turnuvası ' nda 4 ayrı grup bulundu. 2001-2002, 2003-2004, 2005-2006 ve 2007 doğumlu öğrenciler birbirleri ile kıyasıya bir oyun içerisinde yarıştılar. Türkiye Satranç Federasyonu tarafından atanan hakemlerin yönettiği maçlar sonucunda katılan tüm öğrencilere katılım sertifikası ve madalya verildi.307 öğrencinin katıldığı turnuva sonucunda gruplarında birinci olanlara diz üstü bilgisayar, ikincilere dijital fotoğraf makinesi, üçüncü olanlara ise mp4 müzik çalar hediye edildi.

Beylikdüzü Satranç Turnuvası ' nda 2007 doğumlular kategorisinde; 1. Bayraktaroğlu Poyraz, 2.Akbaş Çağan Yiğit, 3.Morgün Boran, 2005-2006 doğumlular kategorisinde; 1.Ülker Ceren, 2.Yılmaztürk Kaan Eren, 3.Gürşen Deniz, 2003-2004 doğumlular kategorisinde; 1.Davutoğlu Öykü, 2.Ataer Melisa, 3.Akın Altay Tevfik; 2001-2002 Doğumlular Kategorisinde ise; 1.Ülker Tolga 2.Kamışlı Barkın Gönenç 3.Öztürk Umut oldu.

“ÇOCUKLARIMIZA SATRANCI SEVDİRMELİYİZ”

Turnuvanın açılışında konuşan Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, katılımcı tüm öğrencilere başarılar diledi. Başkan Uzun satranç oyununun çocukların gelişimine büyük katkıda bulunduğunu ifade ederek “ Beylikdüzü Belediyesi olarak düzenlediğimiz satranç turnuvasında ana hedefimiz çocuklarımızı bu akıl oyunu sevdirmek. Satranç sayesinde özellikle küçük yaşlarda bu oyuna başlayanlarda zeka konusunda büyük gelişimler kaydediliyor. Biz aileler olarak çocuklarımıza bu oyunu aşılamalıyız. Belediye olarak da bizim görevimiz satrancı çeşitli yarışma ve ödüllerle sevdirmektir. Ben bütün öğrencilerimize başarılar diliyorum. En büyük başarı bu katılımı gerçekleştirebilmektir” dedi.

“AİLELERE TEŞEKKÜRÜ BİR BORÇ BİLİYORUZ”

Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun adına final programına katılan Başkan Yardımcısı Efrahim Yeşil, yapmış olduğu konuşmasında bölgede yaşayan ailelere Belediye adına teşekkürü bir borç bildiklerini belirterek, “Satranç Turnuvası ' na katılan çocuklarımızın 2 günlük yorucu ve çekişmeli maçlarında yanlarında onlara daima destek olan ailelere ne desek azdır” diye konuştu. Türkiye Satranç Federasyonu ' nun desteğinin de göz ardı edilmemesinin gerektiğini ifade eden Başkan Yardımcısı Yeşil, “Emeği geçen herkesin ellerine sağlık” dedi.
15 Nisan 2013 Pazartesi günü yayınlandı