Bakan Kurum Siirt’te açıklamalarda bulundu

Bakan Kurum’un Valiliği gelişinden görüntü
Alışveriş Konut Projesi Toplantı Çay Ocağı Kentsel Dönüşüm Projesi 

-Valilik şeref defterini imzalamasından görüntü
-Belediyede il koordinasyon toplantısından görüntü
-Toplantı bitimiyle Bakan Kurum’un açıklaması
-Bakan Kurum’un ulu cami ziyareti
-Ülkü mahallesini gezmesinden görüntü
-Bakan Kurum’un incelemelerinden genel ve detay görüntü
-Genel detay

( SİİRT ) SİİRT

- Çeşitli incelemeler ve temaslarda bulunmak üzere Siirt’te gelen Bakan Kurum, Valiliği ziyaret etti. Şeref defterini imzalayan Kurum, Valilik makamına geçerek Vali Osman Hacıbektaşoğlu ile görüştü. Daha sonra Siirt Belediyesine geçen Bakan Kurum, Vali ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu, Siirt Milletvekili Osman Ören, Ak Parti İl Başkanı Ekrem Olgaç ve ilçe belediye başkanlarıyla bir araya gelerek İl koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Siirt'te İl Koordinasyon Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum, “Siirt'te bugüne kadar kentsel dönüşüme 12 milyon liralık destek sağladık, 490 riskli binanın 460'ının yıkımını gerçekleştirdik. Selçuklu mirasımız olan Ulu Cami'nin etrafında önemli bir kentsel dönüşüm projesi gerçekleştireceğiz. Yaklaşık 800 bağımsız birimin olduğu, 40 bin metrekarelik alanda önemli bir kentsel dönüşüm projesi başlatıyoruz. Bakanlığımız TOKİ eliyle 250300 arasında rezerv konut üretecek. Projemizin inşasını inşallah 2021 yılı mart ayına kadar yapmak istiyoruz' 'TOKİ eliyle bugüne kadar Siirt'e 535 milyon liralık yatırım yaptık. 1286 sosyal konut inşa ettik ve vatandaşlarımıza teslim ettik. 147 de sosyal donatı ihtiyacını giderdik. Cumhurbaşkanı'mızın açıkladığı proje doğrultusunda Türkiye'de 100 bin sosyal konut projemiz var. Siirt'imize de 504 sosyal konut projesi gerçekleştiriyoruz. İnşallah yıl sonuna kadar ihalesini gerçekleştirip 2022 yılına kadar konutlarımızın teslimini yapacağız' '81 ilimizde 250 Millet Bahçesi'ni projelendirdik, bir kısmının açılışını gerçekleştirdik. Siirt'te de İbrahim Hakkı Hazretlerinin türbesi etrafına hem de şehir merkezinde 14 bin metrekarelik alana bir Millet Bahçesi projelendirdik. Finansmanı için belediyemize 5 milyon lira İller Bankasından hibe sağlıyoruz. Millet Bahçesi'ni inşallah yıl sonuna kadar ihale edeceğiz. Millet Bahçesi içerisinde bir de Millet Kıraathanesi yapacağız” dedi.
Siirt'te bugüne kadar kentsel dönüşüme 12 milyon liralık destek sağladıklarını belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 490 riskli binanın 460'ının yıkımını gerçekleştirdiklerini söyledi.

Bakan kurum, "Selçuklu mirasımız olan Ulu Cami'nin etrafında önemli bir kentsel dönüşüm projesi gerçekleştireceğiz. Yaklaşık 800 bağımsız birimin olduğu, 40 bin metrekarelik alanda önemli bir kentsel dönüşüm projesi başlatıyoruz. Bakanlığımız TOKİ eliyle 250-300 arasında rezerv konut üretecek. Projemizin inşasını inşallah 2021 yılı mart ayına kadar yapmak istiyoruz" diye konuştu.
Bakan Kurum ve beraberindekiler daha sonra Ulu Cami ve çevresinde inceleme yaptı. Burada bir çay ocağı girişinde vatandaşlarla ve esnafla bir araya gelen Kurum, yapılacak proje hakkında görüş alışverişinde bulundu. Ülkü Mahallesine geçen Kurum, inceleme yaptı, vatandaşlarla görüştü. Yeni Mahalle'de millet bahçesi yapılması planlanan alanda incelemelerde bulunan Kurum, projeyle ilgili yetkililerden bilgi aldı. 15 Temmuz Demokrasi Meydanı ve burada yapılacak proje için alanda inceleme yapan Kurum, meydan genişletme çalışmalarında yeşil alana önem verilmesi talimatını verdi.
3 Ekim 2020 Cumartesi günü yayınlandı