Ankara'da 14 Ağustos Rabia Günü Eylemi

Memur-Sen, Genç Memur-Sen, Hak-İş ve Uluslararası Rabia Platformu 14 Ağustos Dünya Rabia Günü dolayısıyla eylem düzenledi.
Orta Afrika Cumhuriyeti Abdi İpekçi Uluslararası Doğu Türkistan Genel Başkan 


Kahire ' nin Rabia Meydanı ' nda, darbeye direnen on binlerce sivil eylemcinin tanklarla dağıtıldığı kanlı operasyonun 1 ' inci yıldönümü nedeniyle Memur-Sen, Genç Memur-Sen, Hak-İş ve Uluslararası Rabia Platformu Abdi İpekçi Parkında bir araya gelerek 14 Ağustos Dünya Rabia günü dolayısıyla ' Özgürlük Yürüyüşü ' adı altında eylem düzenledi.

Özgürlük eyleminde başta Mısır, Filistin, Suriye, Doğu Türkistan, Kerkük, Keşmir, Musul, Orta Afrika Cumhuriyeti, Myanmar ve Pantani de yaşanan olaylar protesto edildi.
Memur-Sen Genel Başkan Vekili Günay Kaya, bugünün Rabia günü olduğunu ifade ederek, şunları aktardı:

“Bugün Rabia günüdür. Rabia demek, Afganistan, Pakistan, Doğu Türkistan, Irak, Suriye Mısır, Filistin mazlumlarının sesi olmak ve onların yanında olmak demektir. Rabia demek, dik durmak demektir. Pes etmemek, sabır demektir. Rabia demek, sabrederek zafer demektir.”

Genç Memur Sen Genel Başkanı Eyüp Beyhan, yaptığı açıklamada Müslüman ülkelerinde yaşanan olayların sesiz kalınmaması gerektiğini belirterek, ”Rabia meydanlarında demokrasi ve özgürlük nidalarını ölüm feryatlarına döndüren zulüm ve vahşetin üzerinden bir yıl geçti. Zalimlerin dünyayı kuşatan barbarlıklarına son vermeyecek misin? Mazlumların kulaklarını sağır eden çığlıklarını daha ne kadar duymazlıktan geleceksin? Zulüm kalesinin burçlarından atılan vahşet oklarının kaç çocuğun daha bağrına saplanmasını bekleyeceksiniz” dedi.
Protestolar, slogan atarak sona erdi.
14 Ağustos 2014 Perşembe günü yayınlandı