Afyon'da Mevlana Haftası’ Etkinliklerle Kutlandı

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Çay Meslek Yüksek Okulu tarafından, ' Mevlana Haftası ' kutlama etkinliği düzenlendi.Çay Taşhan ' da yapılan etkinlikte, Çay Meslek Yüksekokulu öğrencileri tarafından hazırlanan ' Kadın ve Aile ' konulu resim sergisi büyük beğeni topladı. Ritim Sema Grubu tarafından Semazen gösterisi yapıldı. Moderatörlüğünü Çay Meslek Yüksek Okulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Deniz ' in yaptığı ' Mevlana ' da Güzel Ahlak ' konulu konferansa İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Süleyman Doğan ve Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Güneş konuşmacı katıldı.
Afyon Kocatepe Üniversitesi Dumlupınar Üniversitesi Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Kocatepe Üniversitesi 


Gerçekleştirilen etkinliğin açılış konuşmasını yapan Çay Meslek Yüksek Okulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Deniz yaptı. Deniz konuşmasında, şunları söyledi:

“Meslek yüksekokulumuz tarafından düzenlenen, Tarihi Taşhan ' ın iç mekânının kullanıldığı ilk organizasyonda, konunun Hz. Mevlana olması, bu konunun bu ortamda paylaşılması göz önünde tutulması önemli bir noktadır. Tarihi zenginliklerimizin bir bütün tarihi mekân, kişi ve hayat görüşü olarak bir arada tutulması gün yüzüne çıkarılması ve günümüzle bağlantı kurulmasıdır. Bu nedenle Hz. Mevlana ' nın kim olduğu tarihi taşhanın kim tarafından yapıldığı, tarihteki yeri bu ve bunun gibi organizasyonlarla öğrenilerek paylaşmak ve tarihi canlı tutmaktır. İşte bu görevi yerine getirecek olan kitlenin, biz öğretim üyelerine ait olduğu bilincindeyiz.”

“MEVLANA ' YI GİBİ BÜYÜK ZATLAR BİN YILDA BİR GELİR”

İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Süleyman Doğan ise konuşmasında, “Mevlana, Modern Psikoloji ' nin 19. yüzyılda yapmaya çalıştığını 13. yüzyılda yapmaya başlamıştır” dedi. Doğan, Mesnevi ' nin insanların yetişmesi ve öğrenmesi için bir pedagoji kitabı, bu manada Mevlana ' nın büyük bir pedagog olduğunu kaydetti.
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Güneş ise, “Mevlana gibi büyük zatların bin yılda bir geldiğini belirterek onun ışığında onu örnek alarak, eserlerini okuyup en güzel sözler söyleyebiliriz. Aileler olarak hepimize iş düşüyor. Konferansımızın konusu olan güzel ahlak Mevlana ' nın amacı iyi insan güzel insan yetiştirmek, Mevlana işte bunu yapıyor” diye konuştu.

Tarihi Taşhan Külliyesi ' nde gerçekleştirilen etkinlikte manevi atmosferin zirve yapması ilçe halkının büyük beğenisini kazandı.Konferans bitiminde konuşmacılara, günün anısına plaket takdim edildi.
8 Aralık 2013 Pazar günü yayınlandı