500 Minik Öğrenci Guinness'e Hazırlanıyor

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde Ahmet Uyar İlköğretim okulu öğrencileri 500 kişilik bir koro kurdu. 500 öğrenci melodikayı aynı anda şaşırmadan aynı çalmayı başarıken, öğrencilerin şimdiki hedefi Guinness rekorlar kitabına girmek.
Atsushi Miyazaki İlköğretim Okulu 

Ahmet Uyar İlköğretim Okulu Müzik Öğretmeni Serkan Altay, 1 yıl önce okul öğrencilerini toplayarak bir koro kurmaya karar verdi. Altay'ın bu fikri öğrenci velilerine de iletildi ve öğrenci velilerinden projeye olumlu tepkiler geldi. Bunun üzerine koro projesini geliştiren Altay, 2011-2012 yılının ikinci yarısında melodika çalmaya başlayan 500 kişilik öğrenci grubuyla değişik şarkılar seslendirmeye başladı. Öğrencilerin başarılı olduğunu gören Altay, Türkiye'nin değişik yörelerine özgü müzikleri öğrencilerine öğretmeye başladı.

4,5,6,7 ve 8. sınıflardan oluşan 500 kişilik melodika korosu okulun konferans salonunda kendilerini daha da geliştirdi. Yaklaşık 6 aylık bir çalışmanın ardından Altay, öğrencileri okul bahçesinde toplayarak hep birlikte melodika çalmaya başladı. Öğrencilerin uyum içerisinde, ' Dere geliyor dere ' , ' Ha buradan aşağı ' ve ' Düğün halayı ' parçalarını seslendirmeleri öğretmenlerden tam not aldı.

Üflenerek çalınan melodikayı büyük bir başarı ile çalan öğrencilerin şimdiki hedefi ise hem Türkiye hem de dünyanın en büyük melodika korosunu oluşturup Guinness rekorlar kitabına girmek. Projeyi geçtiğimiz yıl başlatmayı düşünen Altay, çalışmaların ancak bu yıla yetiştiğini söyledi.

Daha önce de Van depreminde hayatını kaybeden Japon doktor Atsushi Miyazaki anısına Japonca bir klip çeken öğrencileri çalıştıran Altay, ' Yıllar öncesinden bu projeyi başlatmayı düşünüyordum, ancak yetişmedi. En son Van depreminde hayatını kaybeden Miyazaki için bir koro çalışması olmuştu. Orada bir grup öğrencimiz melodika ile bize eşlik etti. Sonra aklıma bir fikir geldi.4. sınıftan sonra melodika çalan öğrencilerimizi bir araya topladık. 600 kişilik bir melodika korosu oluşturmak istedik. Önümüzdeki yıl Nilüfer ilçesindeki okulların öğrencilerinin bir araya geldiği devasa bir koro yapmayı düşünüyoruz ' dedi.

HEDEF, DÜNYA REKORU

Türk kültürüne özgü müzikleri sadece okulda değil evde de seslendirdiklerini ifade eden okul öğrencilerinden Doğu Sevgi Hüşun, amaçlarının sadece dünya rekoru kırmak olmadığını aynı zamanda Türk kültürünü yaşatma olduğunu söyledi. 1 yıldan beri melodikaya çalıştıklarını söyleyen Hüşun, ' Sadece okulda değil evde de hazırlandık. Tamamen keyif veriyor insana. Daha farklı müzik parçalarını seslendirmek istiyoruz ' dedi.

Koro çalışmalarına büyük bir özveri ile hazırlandıklarını ifade eden İrem Uslu ise, müzik öğretmenleri Altay'a teşekkür etti. Ailelerinden büyük destek aldıklarını belirten Uslu, ' Öğretmenimizin bu fikrini ailelerimiz çok beğendi. Hatta bir ara 500 kişi aynı anda melodikayı çalabilir mi diye düşündük. Ama sandığımız kadar zor olmadı ve şu anda bunu başardık ' diye konuştu.

2 Haziran 2012 Cumartesi günü yayınlandı