2013-2014 Yeni Öğrenci Servis Ücretleri (İşte Fiyatlar)

2013-2014 Yeni Öğrenci Servis Ücretleri (İşte Fiyatlar) İstanbul için okul servislerinin fiyatları açıklandı. Servis esnafının yüzde 10 zam talebi İstanbul Büyükşehir Belediyesi ' ne bağlı Ulaşım Koordinasyon Merkezi tarafından yüzde 4 ' e çekildi. Fiyatlar kilometreye göre belirlenirken, en düşük ücret 140 liraya, en yüksek ücret de 345 liraya çıktı.
Esnaf Odası Ulaşım Koordinasyon Merkezi Hamza Öztürk Büyükşehir Belediyesi Servis Aracı 


2013-2014 eğitim ve öğretim döneminin açılması ile merakla beklenen okul servislerinin ücretleri de belli oldu. İstanbul Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası (İSAROD) yönetiminin UKOME yetkilileri ile yaptığı görüşmeden nihai karar çıktı. Görüşmede odanın yüzde 10 zam talebi kabul görmedi, oran yüzde 4 ' e indirildi. Buna göre velilerden 0-1 kilometre için 140 lira, 1-3 kilometre ı için 155 lira, 3-5 kilometre için 165 lira alınacak. En uzak mesafe olarak kabul edilen 25 kilometre için de 345 lira talep edilecek.

Konu ile ilgili Cihan ' a açıklamalarda bulunan İSAROD Yönetim Kurulu Başkanı Hamza Öztürk, yüzde 4 zam oranından memnun olmadıklarını söyledi. Öztürk, şöyle konuştu:

“Bu durumun bir açıklaması ya da yorumu yok. Yani bu oranı dahi İstanbul Büyükşehir Belediyesi ' ne kabul ettirene dek göbeğimiz çatladı. Vatandaş düşünülüyor ama esnaf da vatandaş sonuçta. Şimdi bu vatandaşın vergisine, bandrolüne, arabasına, akaryakıtına zam gelmesi önemli görülmüyor. Ama bu vatandaş, 3 kuruş zam alacağı zaman bir sürü karar verici yetkili ile muhatap ediliyor. Burada bir yanlış var, bunu düzeltmeliyiz.”
13 Eylül 2013 Cuma günü yayınlandı