Yol Ayrımı'nda Atatürk Türkçe Ezan Okuttu

TRT 1'de ekrana gelen ' Yol Ayrımı ' dizisinin yeni bölümüne Atatürk'ün Türkçe ezan okuttuğu sahne damga vurdu.TRT 1'de ekrana gelen, başrollerini Ahmet Uğurlu, Engin Altan Düzyatan, Dolunay Soysert, İlker Kızmaz, İbrahim Kendirci ve Kerem Alışık'ın paylaştığı ' Yol Ayrımı ' dizisinin son bölümünde Atatürk Türkçe ezan okutuyor. 1932'den Adnan Menderes dönemine, yani 1950'ye kadar Türkçe okunan ezan, 50 sonrası doğanların yabancı olduğu bir durum..
Ahmet Uğurlu Salih Bozok Engin Altan Düzyatan Adnan Menderes İsmet İnönü 


Yavuz Sepetçi'nin Atatürk'ü canlandırdığı dizide, Haluk Cömert İsmet İnönü'yü, Seda Yıldız Fethi Okyar'ı, Ali Tutal ise Salih Bozok'u canlandırıyor. Atatürk'ün Türkçe ezan okuttuğu sahnede ulu önder, Türkçe okunan ezanı öyle beğeniyor ki bir daha okunmasını istiyor.

Engin Altan Düzyatan Hakkında
Engin Altan Düzyatan, tiyatroyla lisedeyken tanıştı. Dokuz Eylül Üniversitesi Tiyatro Bölümü'ne girdi. Mezun olduktan sonra İstanbul'a oyunculuk için geldiği yıllarda fotomodellik yaptıktan sonra profesyonel oyunculuk hayatına başladı. Hazal Kaya ve Naz Elmas ile birlikte Beymen Club'ın 2010 koleksiyonu çekimlerinde yer almıştır. Show TV'de Bir Milyon Canlı Para'yı sundu. Tiyatro Oyunları: Kürklü Merkür- (Yön:Murat Daltaban) DOT (2007-2008) Anna...
devamı
7 Ocak 2013 Pazartesi günü yayınlandı