Türkiye'de Hava Durumu Ankara - İzmir - İstanbul (Selay Dilber - 25 Aralık 2012)

Meteorolojiye göre yurdun genelinde yağış beklenmiyor. Hava sıcaklığının kuzeybatı kesimlerinde 3 ila 5 derece artacağı tahmin ediliyor.
Hava Durumu Trakya 


Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun genelinde yağış beklenmiyor. Sabah ve gece saatlerinde Trakya ile iç ve doğu bölgelerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının kuzeybatı kesimlerinde 3 ila 5 derece artacağı tahmin ediliyor. Diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı bekleniyor.

Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeydoğu, zamanla kuzeybatı kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

-BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI-

Sabah ve gece saatlerinde Trakya ile iç ve doğu bölgelerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi beklendiğinden başta sürücüler olmak üzere, ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

İSTANBUL: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde yer yer sis hadisesi bekleniyor. (10)

ANKARA: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor. (8)

İZMİR: Az bulutlu ve açık (14)

ADANA: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer sis hadisesi bekleniyor. (18)

ANTALYA: Az bulutlu ve açık (19)

SAMSUN: Parçalı bulutlu (11)

ERZURUM: Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. İl genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor. (2)

VAN: Genellikle parçalı, sabah saatlerinde çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor. (7)

DİYARBAKIR: Parçalı ve az bulutlu (11)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde Trakya'da hafif buzlanma ve don olayı ile birlikte bölge genelinde yer yer sis hadisesi bekleniyor.

EGE: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde hafif buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde hafif buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Genellikle parçalı, sabah saatlerinde bölgenin doğusunun çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
25 Aralık 2012 Salı günü yayınlandı