Mustafa Ceceli Kayahan'ı anlattı

2014 yılında 3'üncü kez hastalığı tekrar eden Kayahan, kanser tedavisi görüyordu. Usta sanatçı 23 Mart'ta hastaneye kaldırılmış, 25 Mart'ta yoğun bakıma alınmıştı. Yumuşak doku kanseri tedavisi gören Kayahan, Acıbadem Hastanesi'nde bu sabah hayatını kaybetti. Ünlü sanatçı birçok ünlüye yol gösterici olurken, Mustafa Ceceli için başka bir önemli taşıdığı ortaya çıktı.
Ntv Mustafa Ceceli Kayahan 


Kayahan ' ın şarkılarının toplansa kitap diye okunacağını söyleyen Ceceli “ Şarkı sözlerini toplasanız bir kitap diye okursunuz. Yaşadığını harf harf yazan birisiydi. Onun beyninde kalbinde bütün bu yaşanmışlıklarla beraber bu kâğıda dökülmüş bu cümleleri en iyi kendisi vurgulayabilirdi. Güzel olan şey ise şu yeni nesil veya bundan sonraki nesil Kayahan şarkılarından mahrum kalmayacak” diye konuştu.

HEPİMİZ ONU TAKLİT ETMEYE ÇALIŞTIK


Kayahan ' ın müzik hayatını etkilerinden bahseden ünlü sanatçı “ Ben Ankara ' da lise ve üniversiteyi okumuştum. O dönemde Kayahan ağabeyin çalıştığı stüdyoya gitmiştim. Onun böyle kendine özgü bir gitar çalma özelliği var. Gitarla dans ederdi. Hepimiz onu taklit etmeye çalışmışızdır” dedi.

BEYAZ GAZETE


3 Nisan 2015 Cuma günü yayınlandı