Mehdi Eker, Sezai Karakoç'un Köşe şiirini okudu

Mehdi Eker, Sezai Karakoç'un Köşe şiirini okuduGıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, barış sürecine sorunlardan beslenen bir takım taşeron örgütlerin zehir akıtmak isteyeceğini belirterek, ' Türkiye'nin barışla ilgili umudunu kırmak, 'bu olmayacak' dedirtmek. Bunun çabası içindedirler. Sürece, umuda zarar vermeyecek dil kullanmalıyız. Bu süreci nasıl faydalı dönüştürürüz, huzura hizmet edecek hale nasıl getiririz... Üzerimize düşen bu ' dedi.
Mehmet Mehdi Eker Mehdi İmralı Adası Murat Karayılan 


Habertürk TV'de yayınlanan Perspektif programında Suna Vidinli'nin sorularını yanıtlayan Bakan Eker şunları söyledi:

KABİNE REVİZYONU: Hayırlı olsun arkadaşlarımıza başarı diliyorum. Sayın başbakanımız takımın kaptanı o her birimizle ilgili zaman zaman farklı görev ve sorumluluklar yüklüyor ve hepimiz takımın elemanları olarak verilen görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz.

KARAYILAN DA DİKKATE ALMIŞTIR

(Sürece karşı çıkan terör örgütü elebaşlarından Murat Karayılan'ın 'muhatap İmralıdır' yönündeki açıklaması): Ne şekilde kimden nasıl etkilendiğini biz bilmiyoruz. Ama benim analizim Kürt vatandaşlarımızın genel anlamda vicdanının sesi ve çağırısı ve bunun yankısı mutlaka olacaktı bunu herkes dikkate almak zorunda. Bu dikkate alınmıştır diye düşünüyorum.

TOPLUM BENİMSEDİ

(İmralı görüşmeleri): Akan kanın, gözyaşının durdurulması, Türkiye'nin ayağındaki prangalardan en önemlisinden kurtulmak için verilen mesajlar toplumda karşılık buldu. Bu mesajları herkes dikkate almak zorunda. Bir şekilde bunun sona erdirilmesi, terör örgütünün Türkiye'ye zarar vermesinin durdurulması gerekiyordu. Bu görüş toplum tarafından benimsenen bir görüş oldu.

ZEHİR AKITMAK İSTEYECEKLER

(Alevi vatandaşların kapısını işaretleyen kişinin DHKP-C'li çıkması): Eskiden beri bu sorunlardan beslenen ve gerek kendi hesaplarına gerek bir takım karanlık odakların taşeronluğunu yapmak süretiyle bir takım organizasyonlar elbetteki barış sürecine bir zehir akıtmak isteyeceklerdir. Bütün farklılık alanları; bu bazen etnik bazen inanç bazen hayat tarzıyla ilgili olabiliyor, her biriyle ilgili saldırılar olabilir. Hepsinin altındaki temel neden Türkiye'nin barışla ilgili umudunu kırmak, 'bu olmayacak' dedirtmek. Bunun çabası içindedirler. Toplum kesimleri ve siyasi aktörler olarak konuşmalarımızda kulandığımız dili olabildiğince çok sorumlu bir ifadeyle donatmalıyız, sürece, umuda zarar vermeyecek dil kullanmalıyız. Bu süreci nasıl faydalı dönüştürürüz, huzura hizmet edecek hale nasıl getiririz üzerimize düşen bu...

MİMARİ MÜCEVHER GÖZÜKMEZ OLDU

80 yıllarda bu şehir göçe zorlandı. Zengini, okumuşu, münevveri, sanatçısı buranın bir şekilde dışına çıkarıldılar. Bundan boşalan yere dışarıdan bir şekilde evi yakılmış, zulüm görmüş insanlar mülteci olarak geldiler ve şehire yönelik donanımları da yoktu. Şehrin dokusu değişti ve Diyarbakır gibi bir mimari mücevher görünmez hale geldi. Bu insanın içini burkuyor...

Diyarbakırın mimarisi sosyal barışı barındırır. Şehrin ruhunda kalbinde barış vardır. Bu mimari üsluptan gelir. Zenginle fakir yanyana yaşardı.

BAYAT EKMEKTEN YEMEK KİTABI

(Bayat Ekmek Yemek Tarifleri kitabını göstererek):
Evdeki bayat ekmeğin değerlendirilebileceği yollar var. Burada 20 tane bayat ekmekten yapılan yemek, tatlı vs var. Yarın(bugün) Türkiye'deki bütün camilerde ekmek israfıyla ilgili hutbe okutulacak.

HEPSİNDEN YERİM HEPSİNİ YEMEM

Ben şöyle yapıyorum. Daha yemek yemeye karar verirken hakkımı ve haddimi tayin ediyor onun çerçevesinde kalmaya özen gösteriyorum. Şunu söylüyorum; 'Önüme gelen yemeğin hepsinden yerim hepsini yemem'
25 Ocak 2013 Cuma günü yayınlandı